Zdravlje

Zdravlje

Zašto se muškarci odlučuju na zahvat povećanja penisa?

Dužina i širina penisa ne garantiraju da je muškarac dobar ljubavnik niti da će zadovoljiti ženu, no to nije jedini razlog zašto se pojedini muškarci podvrgavaju zahvatu povećanja penisa.

Uspješan, zgodan i pametan muškarac ipak je danas još uvijek u krizi, pati od manjka samopouzdanja pa sigurnost i potvrdu ponekad traži i u dimenzijama spolnog organa. Možda se radi i o estetici, no koji god da je razlog, svatko ima pravo sa svojim tijelom i intimom raditi što želi.

U razgovoru s prof. dr. sc. Davorom Mijatovićem, dr. med. iz poliklinike Sinteza u Zagrebu, saznajemo kako oni godišnje obave oko 50-tak takvih zahvata, a doktor napominje kako je rezultat trajan i da se niti jedan muškarac koji nema realna očekivanja ne bi trebao podvrgnuti ovom zahvatu.

Kako se obavlja zahvat povećanja penisa

“Penis se može povećati kirurškim zahvatom, u općoj anesteziji. Napravi se rez iznad korijena penisa tj. na pubisu te se pristupi na penilni suspenzorni ligemant. To je vezivna spona između pubične kosti i tijela penisa koji zadržava penis u vodoravnom ili podignutom položaju za vrijeme erekcije. Ujedno stabilizira dužinu penisa. Kada se taj ligament prereže, moguće je izvući određenu dužinu penisa prema naprijed. Penis se tada, postavljanjem šavova zadrži u novom položaju, odnosno u novoj dužini. U literaturi se navodi da je penis moguće produljiti od 0-4cm. Rezultat operacije je individualan jer nitko ne može procijeniti koliko se penis može produžiti, odnosno ne postoji metoda kojom bi se krajnji rezultat mogao predvidjeti. U ranom postoperacijskom tijeku mogući su hematomi i natečenost, bolovi se rješavaju klasičnim analgeticima u obliku tableta. Potrebno je suzdržavanje od spolnog odnosa 4-6 tjedana. “, pojašnjava dr. Mijatović te napominje kako nema većih komplikacija nakon zahvata, u smislu gubitka osjeta ili impotencije. Muškarci se, napominje liječnik, podvrgavaju operaciji produljenja penisa prvenstveno zbog sebe te radi stjecanja većeg samopouzdanja.

Jedina prava negativna posljedica je moguće nezadovoljstvo pacijenta postignutim rezultatom u smislu dobivanja na dužini spolnog organa.

Ukoliko se s pacijentom, prije operacije, dobro obrazlože sve mogućnosti i ograničenja postupka, tada su u pravilu pacijenti vrlo zadovoljni, zaključuje dr. Davor Mijatović.

Ana Abrahamsberg

Foto: Shutterstock

  Ordinacija preporučuje

  card-icon

  Zdravstveni adresar

  S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

  card-icon

  Baza bolesti

  Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

  Možda će vas zanimati i ovo