Zdravlje

Zdravlje

Zeleno lisnato povrće, riba, integralne žitarice… Što jesti za zdravo srce?

Zdrava prehrana podrazumijeva uravnoteženu, umjerenu i raznovrsnu prehranu

Vodeći  uzrok smrti u Hrvatskoj su i dalje kardiovaskularne bolesti, prema statističkim podacima svaki drugi građanin naše zemlje umire zbog bolesti srca i krvnih žila.

Postoji mnogo načina kako se možete sami pobrinuti za zdravlje srca, a raznolika i kvalitetna prehrana jedan je od njih.

Pretpostavljamo kako je i vama teško odvojiti vrijeme za razmišljanje o zdravoj prehrani i rasporedu obroka, ali prema riječima stručnjaka, za ovu vrstu promjene ne treba puno vremena i sredstava, najteže je steći naviku. Prema riječima nutricionistkinje Diane Gluhak Spajić, srce i krvne žile najviše vole mediteransku prehranu. 

Što sadrži mediteranska prehrana?

Umjerena je raznovrsna ali se razlikuj po tome što nudi unos zelenog lisnatog povrća, zatim voća, integralnih žitarica,ribe...” pojašnjava Gluhak Spajić te dodaje kako je prevencija ključna ako govorimo o zaštiti srca, ali ljudi još nisu svjesni koliko si mogu pomoći samo malim promjenama životnih navika. 

Kako prehranom možemo spriječiti bolesti srca i krvnih žila, u vidu pojašnjava Diane Gluhak Spajić, mag. nutr., vlasnica Healthy Meal Standarda

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo