Zdravlje

Zdravlje

Imate opasne glavobolje, migrene i depresiju? Od danas nikad više…

Oh, ne opet ova glavobolja koja nema kraja i koja se vuče iz dana u dan. Idealni uvjeti za razvoj depresije i mogućnosti, da potonemo dublje!

Za glavoboljom povremeno pati 70 posto ljudi u razvijenim zemljama, a kod mnogih to postaje kronična smetnja. Osim fizičke boli i lošeg raspoloženja, imaju i mnoge druge negativne posljedice u svakodnevnom životu. Višestruke glavobolje i migrene često utječu na odnose s voljenima, njegove odgovornosti za posao i utječu na svakodnevne obaveze i raspoloženje.

Zbog stalnih bolova, za koje vam se čini da nemaju kraja, paralelno se pojavi i depresija, koja utječe na ponašanje pojedinca, raspoloženje, mišljenje, spavanje, svijet oko njih pa čak i samopoštovanje. Zbog depresije može patiti bilo tko, bez obzira na dob, spol, obrazovanje i socijalni status.

Većina njih rješava probleme s lijekovima protiv bolova, s kojima samo ublažavaju simptome, ali uzrok ostaje. Osim toga, dugotrajna fizička i psihološka ovisnost o lijekovima smanjuje osjećaj kontrole nad vlastitim životom

Hormoni i migrene

Neki znanstvenici vjeruju, da su hormoni tijesno povezani s migrenom. Neke žene, koje pate od migrene, kažu, da su napadi bili češći u vrijeme menstruacije. Ova vrsta poznata je kao menstrualna migrena. Promjene u razinama hormona krive su za to, da od migrene pati više žena nego muškaraca

Neposredno prije početka menstruacije smanjuju se razine estrogena. Za niske razine estrogena nisu krive migrene, nego promjena razine estrogena iz jedne u drugu vrijednost.

Žene mogu osjetiti menstrualnu migrenu dva dana prije i tri dana nakon početka menstruacije. 1 od 7 žena koje pate od migrene, ima napad u razdoblju oko menstruacije. Ovo stanje poznato je kao prava menstrualna migrena. Također je moguće, da se napadi migrene pojavljuju oko menstruacije ili na drugi način. To se događa 6 od 10 ženama, koje pate od migrene.

Stimulirajući faktori za migrenu

Mnogi faktori povezani su s stimulacijom migrene. Uključujući emocionalne, fizičke, prehrambene, ekološke i medicinske faktore.

Smatra se, da migrenu uzrokuju promjene tvari u mozgu. Uglavnom se smanji razina serotonina, to je tvar, koji prenosi poruke.

Niske vrijednosti serotonina mogu dovesti do toga, da se moždane žile naglo smanje i zato postaju uže. To može uzrokovati simptome aure. Odmah nakon tih simptoma, žile se šire, za koje smatraju, da su uzrok glavobolje. Točni razlozi za pad razine serotonina još uvijek su nepoznati.

Kako si pomoći kod glavobolja?

Otkrili su, da je prirodna aminokiselina  5-HTP prekursor u biosintezi neurotransmitera serotonina i melatonina. Serotonin je neurotransmiter, koji utječe na naše raspoloženje i ponašanje i 5-HTP ima tako veliki utjecaj na naše raspoloženje, spavanje, tjeskobu, apetit i osjećaj bolova.

5-HTP pokazao se kao veoma efikasan protiv mnogih problema kao što su migrene i druge glavobolje, smanjenje prekomjernog apetita, smanjenje anksioznosti i smanjenje simptoma PMS i menopauze. Veoma je važan sastavni blok serotonina u ljudskom tijelu.

Prirodnu aminokiselinu 5-HTP (prirodno rješenje za migrene) možemo pronaći u sjemenkama Griffonie Simplicifolie ili afričkog crnog graha . Jer ove sjemenke nema na našem tržištu, dostupni su prirodni flasteri koji sadržavaju Griffonie i magnezij, i oboje ima veliki utjecaj na glavobolje i migrene. Magnezij je važan mineral za održavanje zdravlja. Nedostatak magnezija može dovesti do glavobolje, migrena, vrtoglavica, pospanosti itd. Njihova kombinacija u prirodnim flasterima za glavobolje jednostavno je odlična.

Zato smo za sve čitatelje danas pripremili posebnu ponudu s mogućom uštedom >> Ovdje

Recite zbogom glavobolji, migreni, depresiji…

Izbjegnite uzimanje lijekova i opterećivanju želuca. Nova tehnologija flastera s Griffoniom i magnezijem omogućava brzi prijenos aktivnih sastojka kroz kožu u tijelo.  Djeluju 24 sata i direktno prirodnim putem utječu na nivo serotonina i blokiraju potencialne glavobolje. Redovnim korištenjem vaš, će život biti bez glavobolja puno ljepši i pozitivniji. Zašto se mučiti, kad je tu rješenje s tradicionalnim prirodnim sastojcima?

Za bolji svakodnevni život bez glavobolje i migrena >> KLIK OVDJE!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo