Juha od kostiju odličan je pripravak protiv boli uzrokovane artritisom - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Juha od kostiju odličan je pripravak protiv boli uzrokovane artritisom

Foto: Shutterstock

Bolovi u zglobovima i artritis su najčešća stanja zbog kojih muškarci i žene pate u kasnijoj dobi života. Želite li umanjiti bol, skuhajte juhu od kostiju.

Artritis je termin koji se općenito koristi za grupu od oko 100-tinjak reumatskih stanja. Ta stanja mogu zahvaćati zglobove, mišiće, ligamenta, kao i unutrašnje organe. Crvenilo, oticanje, povećana temperatura i bol u zglobu su uobičajeni upalni znakovi povezani s artritisom.

Osteoartritis pak napada različite zglobove, no najčešće su pogođeni zglobovi koljena, kukova, ruke i kralješnica. Bol može ponekad biti toliko blaga da je mnogi pacijenti niti ne primijete ili pak toliko jaka da onemogućuju pokretljivost i smanjuju kvalitetu života.

Za što je dobra juha od kostiju?

Bolovi u zglobovima i mišićima mogu čovjeku onemogućiti da se normalno kreće i funkcionira kroz dan te se pretpostavlja kako osim lijekova i promjene stila život ne može puno napraviti po pitanju olakšavanja života. No, kako prenosi articlesbase.com, postoji odličan pripravak protiv boli koji daje dobre rezultate a to je juha od kostiju!

Organska juha od kostiju se priprema tako da se životinjske kosti i meso kuhaju na laganoj vatri dugo vremena, od 20 – 30 sati. Ponekad se dodaju povrće i začini kako bi poboljšali okus juhe.

Kako se kosti kuhaju dugo vremena, otpuštaju razne nutrijente a neki od njih su:

Svi nabrojani nutrijenti koriste ljudskom tijelu na puno načina, pa tako na primjer jačaju imunitet, čuvaju elan, sprječavaju alergijske reakcije i utječu na miran san. Važan utjecaj ova juha ima na zdravlje kostiju – sprečava njihovo propadanje i uklanjaju bol.

Mnoga su istraživanja potvrdila da pacijenti s artritisom i bolnim zglobovima osjećaju manje boli te su pokretniji nakon redovne konzumacije juhe od kostiju.

Ana A.

Foto: Shutterstock

Skuhajte domaći povrtni temeljac

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo