Zdravlje

Zdravlje

Lječilište Topusko: termalna voda za život bez bolova

Danas je u Topuskome moderno lječilište: termalna voda iz tri glavna i nekoliko manjih izvora ocijenjena je kao jedna od najkvalitetnijih u Europi.

Topusko leži u dolini rijeke Gline, na pola puta između Karlovca i Siska i sedamdesetak kilometara južno od Zagreba.

Vrela u Topuskome su neovisna o vremenskim utjecajima te izviru po procjenama iz dubine veće od 1500 metara, a radi se o vodama mineralnog podrijetla.

Već početkom 19. stoljeća tada ugledni liječnik dr. Schlosser govori o uspješnom liječenju “kroničnog reumatizma, ukočenosti zglobova i mišića, otoka koljenog zgloba, kroničnih čireva, nadutosti u trbušnoj šupljini, tuberkuloznog otoka žlijezda, bolova u brazgotinama starih rana, kronične upale sluznice idr. “.

       Lječilište Topusko

Znanstvena ispitivanja su pokazala kako se u termalnoj vodi u Topuskome uspješno liječe sve reumatske i neurološke bolesti, paraliza, moždani udari, osteoporoza, išijas, stanje prije i poslije operacija, ženske bolesti, sterilitet, posljedice loma kostiju idr. Također, termalna voda u Topuskome utječe na regeneraciju organizma i u tijelu mobilizira niz obrambenih čimbenika.

Termalna voda: za život bez bolova

Danas je u Topuskome moderno lječilište: termalna voda iz tri glavna i nekoliko manjih izvora ocijenjena je kao jedna od najkvalitetnijih u Europi pa liječenje ozljeda i bolesti sustava za kretanje ovdje daju izvrsne rezultate. Primjenjuju se posebno razrađene metode liječenja za sve dobne skupine, sve vrste ozljeda i bolesti lokomotornog sustava. Spoj tradicionalnog liječenja medicinskom gimnastikom i masažom u termalnoj vodi te najsuvremenijih tretmana laserom, magnetoterapijom, ultrazvukom i drugim procedurama elektroterapije, daje mnoge pozitivne učinke.

       Lječilište Topusko

Za vaš dolazak potpuno je svejedno imate li tegobe ili ne – odavde u svakom slučaju odlazite preporođeni, fizički i psihički, oplemenjeni novim iskustvima i doživljajima.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo