Zdravlje

Zdravlje

Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu danas počinje u gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad

Shutterstock 1432221143

U zagrebačkoj četvrti Novi Zagreb – zapad danas započinje Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu, u sklopu kojeg zagrebački zdravstveni djelatnici, oživljavaju jedan od postulata dr. Andrije Štampara: “Glavno mjesto liječničkog djelovanja je tamo gdje ljudi žive, a ne ordinacija“.

Manifestacija će periodično, prema unaprijed dogovorenom kalendaru, gostovati u svim zagrebačkim četvrtima, a građanima će na raspolaganju biti čitav niz preventivnih pregleda i savjetovanja od strane zdravstvenih djelatnika. 

Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu

U sklopu Sajma zdravlja: Štampar u tvom kvartu, Zagrepčanke i Zagrepčani svih dobi imat će priliku obaviti razne preglede i savjetovanja s liječnicima te sudjelovati u brojnim radionicama i edukacijama vezanima uz brigu o zdravlju, a sve u svom kvartu.

U kvartu Novi Zagreb – zapad na platou kod tržnice Trnsko od 9 do 12 sati na prvom izdanju ovog putujućeg sajma građane očekuje čak šest javnozdravstvenih štandova.

Štand broj 1: Nutricionističko i kineziološko savjetovanje

Ovdje vas čeka nutricionističko i kineziološko savjetovanje pod geslom „Vježbaj i jedi pravo, stari zdravo“, gdje ćete pronaći najvažnija saznanja vezana uz aktivan život i zdravu prehranu kao ključ zdravlja i dugovječnosti.

Štand broj 2: Dom Zdravlja – Pitaj doktora

Na štandu broj 2 čekaju vas liječnici i zdravstveni djelatnici iz Doma zdravlja Zagreb – Centar, koji će s vama odraditi razne preglede, popraćene savjetovanjima u skladu s rezultatima i pružiti vam još pregršt ostalih važnih informacija.

Štand broj 3: Prevencijom do zdravlja

Na ovom štandu za naručene osobe je osiguran pregled na mobilnom mamografu, a čekaju vas i sve dodatne informacije vezane uz Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke te Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Štand broj 4: Nema zdravlja, bez mentalnog zdravlja

Ovaj je štand posvećen važnom segmentu zdravlja koji mnogi često znaju previdjeti, a ovdje vas čekaju naši stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, koji će vam uz pomoć prisutnih medicinskih sestara i tehničara pružiti više informacija o prestanku pušenja i slično.

Štand broj 5: Pitaj školskog doktora

Za sve roditelje koji dođu sa svojim školarcima, tu je Štand broj 5, na kojem vas čekaju odgovori na sva vaša pitanja vezana uz zdravlje najmlađih, njihovu dentalnu higijenu i pravilne prehrambene navike.

Štand broj 6: Biraj sigurno, biraj zdravo

Ovaj štand posvećen je temi koja nam je svima od velike zajedničke važnosti, a riječ je o međuodnosu okoliša i zdravlja. Sve o deklaracijama na pakiranjima hrane, kozmetici, sigurnosti dječjih igračaka, mjerenju kvalitete zraka u gradu, Eko karti Grada Zagreba, peludnom kalendaru i još puno toga, možete saznati ovdje.

Pitali smo nutricionisticu kako čitati deklaracije na hrani. Evo na što obratiti posebnu pažnju

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo