Specijalna bolnica Akromion: bolnica budućnosti za sve generacije - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Specijalna bolnica Akromion: bolnica budućnosti za sve generacije

Operacisjka sala Specijalne bolnice Akromion

Specijalna bolnica Akromion specijalizirana je ortopedska ustanova za rekonstruktivne zahvate u području koštano zglobnog sustava, sportske ozljede te artroplastiku, odnosno za zamjenu zglobova. Stručni tim liječnika Akromiona te svi ostali djelatnici i fizioterapeuti svakodnevno su u službi zdravlja i oporavka njihovih pacijenata.

Vrhunski liječnički tim Specijalne bolnice Akromion predvode sveučilišni profesori, prof.dr.sc. Miroslav Hašpl i prof.dr.sc. Nikola Čičak, a u timu su i dr.sc. Hrvoje Klobučar i dr.sc. Denis Tršek, sve će vaše ortopedske poteškoće biti riješene.Njihov stručni tim čine i dr.sc. Siniša Šoštarić, dr.sc. Krešimir Oremuš, dr.sc. Damir Starčević, dr.sc. Nenad Medančić i dr.sc. Tomislav Tabak te fizijatrica dr.sc. Aida Filipčić.

Stručni tim s dugogodišnjim iskustvom

“Naš stručni tim stoji svakom našem pacijentu na raspolaganju svojim dugogodišnjim iskustvom, predanošću i ljubaznošću. Uz njih su pacijenti u sigurnim rukama i mogu se bezbrižno orijentirati ka svom oporavku. Vrhunski suradnici, uz naš tim i modernu tehnologiju kojom su opremljeni naši prostori te ugodan ambijent u službi su svakoga našeg pacijenta“, istaknuo je prof.dr.sc. Miroslav Hašpl te dodaje kako su njihovi izvrsni rezultati prepoznati od mnogih pa tako i kod profesionalnih sportaša.

“Što se tiče sportskog dijela, liječimo ozljede mekih česti u području ramena, dakle stabilizacije ramena, zatim rekonstrukcije rotatorne manšete. U području koljena provodi se kirurgija meniska, posebno naglašavam šivanje meniska, rekonstrukcije ukriženih ligamenata, čitavu paletu kirurških zahvata liječenja oštećene hrskavice. Izvodimo i zahvate na tetivama, na ligamentima, sve do artroplastike, kada se zglobovi istroše. Jednostavno, uspješno liječimo sve sportske ozljede te nudimo kvalitetnu postoperativnu rehabilitaciju“, dodaje prof.dr.sc. Hašpl koji je međunarodno priznati ortoped te subspecijalista dječje ortopedije.

Bavi se dijagnostikom i liječenjem specifičnih bolesti te ozljeda koštano-zglobnog sustava u djece i adolescenata. Omiljen je među pacijentima, a dobitnik je i brojnih prestižnih  međunarodnih priznanja i nagrada struke. No, prof.dr.sc. Hašpla ipak najviše veseli rad s pacijentima, a njegova stručnost, ljubaznost i iskrena briga za svakog pacijenta čini njihov oporavak gotovo bezbolnim iskustvom. Uz prof.dr.sc. Hašpla, stručni tim predvodi i prof.dr.sc. Nikola Čičak koji je, također, svjetski priznati ortoped. Najuže mu je područje kirurgija ramena te ugradnja umjetnog kuka.

Predanost svakom pacijentu

“Ugradnja umjetnog zgloba kuka jedno je od najvećih dostignuća u suvremenoj medicini, a rezultati su predvidljivi i ponovljivi. Umjetni zglob kuka velik je napredak u liječenju kroničnog bolnog zgloba. Danas nitko ne želi trpjeti bol i imati ograničenja u svakodnevnom životu. Ugradnjom umjetnog kuka pacijent dobiva bezbolan i funkcionalan zglob“, ističe prof.dr.sc. Čičak. Uz vrhunski tim liječnika, predanost pacijentima iz cijele regije također je prednosti Specijalne bolnice Akromion.

Uz bolnicu u Krapinskim Toplicama, idiličnom mjestu u Hrvatskom zagorju, otvorili su i Polikliniku u Zagrebu te ambulante u Splitu, Zadru i Sarajevu. Tako su stručnjaci Akromiona dostupni većem broju pacijenata, a time i veći broj pacijenata dobiva stručno, kvalitetno i moderno liječenje.

U taj se veliki broj pacijenata ubrajaju i, već spomenuti, mnogobrojni profesionalni sportaši. Dr.sc. Denis Tršek upravo je jedan od ortopeda Akromiona koji se specijalizirao za liječenje sportskih ozljeda. Naime, dr.sc. Tršek je član Europskog društva za sportsku traumatologiju, kirurgiju koljena i artroskopiju te je aktivni sudionik mnogih domaćih i inozemnih medicinskih kongresa. Bit njegove strasti za svakodnevnim usavršavanjem je osigurati zadovoljstvo pacijenata i omogućiti im novi pokret te kvalitetu života jer kako sam kaže: „Upravo je to najveća nagrada koju kao liječnik mogu poželjeti.“

Pravodobnim liječenjem do dugoročnog zdravlja

No, nisu samo sportaši ti koji ozljeđuju zglobove, ramena, lakat, koljena i ostalo. Jedna od češćih ozljeda je ozljeda gležnja. Ona nastaje kao posljedica uganuća gležnja ili čestih i opetovanih ozljeda hrskavice gležnja.  

“Opetovane ozljede i mikro oštećenja u gležnju mogu dovesti do razvoja artroze, koja se očituje proširenim hrskavičnim oštećenjima, razvojem upale zgloba, čestim oteklinama i poremećajem arhitektonike zgloba. Stoga pravodobno liječenje hrskavičnih oštećenja smanjuje rizik od razvoja artroze“, ističe dr.sc. Hrvoje Klobučar te kako pacijenti koji pate od hrskavične ozljede gležnja najčešće se jasno sjećaju ozljede. Katkad se takve poteškoće otklone fizikalnom terapijom, ali katkad pacijent osjeća bol i nakon par mjeseci nakon trenutka ozljede te je potrebna operacijski zahvat.

Uz liječnike i djelatnike, bolnica u Krapinskim Toplicama prostor je u kojem svaka operacija, ali i postoperativno liječenje protekne bez poteškoća, dok su ambulante u Zadru, Splitu i Sarajevu otvorene kako bi pacijenti tih regija dobili adekvatni i pravovaljani prvi pregled. Zagrebačka Poliklinika Akromion mjesto je gdje fizioterapeuti, predvođeni fizijatricom dr.sc. Aidom Filipčić, svim pacijentima nude usluge fizikalne terapije i rehabilitacije.

Rehabilitacijom liječe i uče pacijente

“Svoje pacijente često iznenadim pitanjima na koja nisu navikli u liječničkoj ordinaciji. Koliko su im stara djeca, o kome se brinu u obitelji i pomaže li im itko, spavaju li dovoljno i kvalitetno, što rade i koliko te kakvi su im ergonomski uvjeti na poslu. Razumljivo je da svakodnevni bolovi u vratu i leđima, tenzijske glavobolje, bolovi u zglobovima i mišićima, slaba kondicija, umor i nesanica umanjuju kvalitetu života“, ističe dr.sc, Filipčić. Upravo zato rehabilitaciju te terapiju planira i prilagođava svakom svom pacijentu.

Sportaši, bilo da su rekreativci ili profesionalci, ali i ostali pacijenti tijekom rehabilitacije, osim poboljšanja pokretljivosti, snage i izdržljivosti stječu znanja i vještine kojima će u svakodnevnom životu održavati postignute rezultate, prevenirati  ponovne ozljede i usporiti  degenerativne procese.

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion ustanova je koja vam pod svojim krovom nudi sve od prvog pregleda do posljednjeg dolaska na fizioterapiju. Vrhunski tim koji je dostupan u nekoliko gradova u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, suvremeni prostori koji zadovoljavaju najviše kriterije struke, kao i dugogodišnje iskustvo i predanost svakom pacijentu ključ su njihova uspjeha, a uz sve navedeno prate moderne medicinske i tehnološke trendove.

Prva e-bolnica u Hrvatskoj

“Kartoni pacijenata, medicinska dokumentacija i liste čekanja kompjutorizirani su. Akromion je prva prava e-bolnica u Hrvatskoj. Visoka tehnologija i opremljenost naš su imerativ, a jedna operacijska sala opremljena je Olympusovom HD Endo ALPHA, tehnologijom integriranih operacijskih sala, koja omogućava liječnicima i bolničkom osoblju kompletan pristup slikovnim i tekstualnim medicinskim podacima o pacijentu za vrijeme operacije“, dodaje prof.dr.sc. Hašpl.

Dodatna snaga Akromiona su i osiguravajuće kuće s kojima surađuju. Tako svi pacijenti koji imaju ugovorena osiguranja kod Croatia zdravstvenog osiguranja d.d., Uniqa osiguranja d.d. (Basler osiguranja Zagreb), Grawe Hrvatska d.d. te Vanbreda International osiguranja mogu iskoristiti mnogobrojne pogodnost Specijalne bolnice Akromion (detalji pregled osiguravajućih kuća i usluga koje su pokrivene pogledajte na www.akromion.hr)

Od konzultacija, pregleda, dijagnoze, operacije do fizikalne terapije i rehabilitacije uz pomoć, savjet i brigu od strane vrhunskih stručnjaka, sve to čini Akromion bolnicom za sve generacije te za sva liječenja koljena, zglobova, lakata, kukova, šaka te stopala. Suvremeni trendovi u liječenju te suvremena i moderna tehnologija čine ju bolnicom budućnosti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo