Zdravlje

Zdravlje

U ova četiri slučaja odmah trebate tražiti mišljenje drugog liječnika

Shutterstock

Svi znamo onaj osjećaj kad izađemo iz ordinacije i ne osjećamo se baš potpuno sigurno u ono što nam je liječnik rekao. Stručnjaci kažu: definitivno treba otići po drugo mišljenje

Ne razmišljajte previše, naručite se kod drugog doktora. Evo četiri razloga zbog kojih biste to odmah trebali napraviti: 

Ako se nije spomenula dijagnoza, to je definitivno crvena zastavica. Liječnik bi vam trebao dati detaljan izvještaj o onome što vam se događa. 

Tko ima najveći rizik od srčanog udara, spontanog pobačaja ili raka?

Sljedeći razlog je ako se vaše istraživanje i ono što vam je liječnik rekao – potpuno drukčije. Naravno, pokušajte googlati stranice kojima možete vjerovati. 

Uvijek postoji nekoliko opcija

Drugo mišljenje trebali biste potražiti i ako vam liječnik predloži samo jedan način liječenja. U gotovo svakom slučaju, ističu stručnjaci, postoji više od jedne opcije tretmana. Liječnici bi vam trebali dati nekoliko alternativa i njihove prednosti te nedostatke, a vi sami odlučite što želite učiniti. 

Deset načina na koje vam tijelo govori da mu nedostaje vitamina

I naravno, ako jednostavno ne vjerujete svom liječniku i ne shvaćate ga ozbiljno, odmah potražite drugo mišljenje. To je vaše tijelo i drugi savjet neće vam odmoći. 

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo