Zdravlje

Zdravlje

Skratite put do blistavog osmijeha!

Proljetnom akcijom Poliklinika Imed pacijentima omogućuje akcijsku cijenu za izbjeljivanje zubi te aplikaciju ljuskica ili laminata. Ovi su zahvati povoljniji za 15 posto tijekom akcije koja traje od 2. svibnja do 2. lipnja.

Kada je riječ o estetskoj stomatologiji, obično se misli na kozmetsku stomatologiju, o zahvatima na zubima koji nemaju primarno medicinsku indikaciju nego su motivirani željom pacijenata za ljepšim izgledom zuba i skladnijim osmijehom, potvrđuju nam stručnjaci Poliklinike Imed.

Ali treba istaknuti da je estetska stomatologija postala dio svake stomatološke terapije i od svih se zahvata očekuje da budu savršeni i u estetskom smislu. Razvojem same struke, ali i popratnih tehnologija i materijala, došli smo do toga da praktički ne postoje ograničenja u realizaciji želja i potreba pacijenata.

Poliklinika Imed

Posljednjih godina blistav osmijeh postao je imperativ i znatno se podigla svijest i educiranost pacijenata koji traže vrhunsku uslugu i najbolje metode. Raspon zahvata koji se primjenjuju u kozmetskoj stomatologiji je vrlo širok. Od potpuno neinvazivnih tretmana poput dentall wellnesa (čišćenje kamenca, pjeskarenje, zaštitni premaz), preko izbjeljivanja pa sve do brušenja zuba za izradu ljuskica ili keramičkih krunica. No, treba spomenuti i ortodonciju koja se bavi ispravljanjem položaja zuba i zagriza, a ima i velik estetski učinak.

Najpopularniji zahvati su: izbjeljivanje zubi, apliciranje ljuskica i apliciranje laminata.

Izbjeljivanje zubi

Postupak traje sat vremena, a mogu se izbijeliti za nekoliko nijansi. Zubi se izbjeljuju pomoću preparata u vidu otopina ili gelova, a rezultati su zadivljujući, dugotrajni i vrlo prirodni. I stoga je ovo jedan od popularnijih zahvata!

Ljuskice

Izrada porculanskih ljuski traje otprilike dva tjedna, što uključuje četiri posjeta, stoga treba voditi računa i ostaviti si dovoljno vremena za ovaj zahvat. Veneers (keramičke ljuske) su tanki i gotovo nevidljivi slojevi keramike (0.5-1 mm) koji se direktno lijepe specijalnim ljepilima na površinu zuba. One su jedna od najvažnijih metoda estetskog stomatologa kojom će se nadomjestiti kozmetski nedostatak jednog zuba ili grupe (najčešće unutar linije smijeha).

Ljuskama možemo zatvoriti prostore između zuba, zube produžiti, proširiti, uniformirati boju, oblik, simetriju, a sve u svrhu postizanja blistavog osmijeha pacijenta.

Laminati

Laminati ili Lumineers su također keramičke ljuske jedinstvene po svojoj debljini (ultra tanke debljine 0.2 mm), izrazito translucentne kojima se replicira prirodni izgled cakline i postiže dugotrajna odgovarajuća boja zuba.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo