Ne mogu postići orgazam, a klitoris mi je atrofiran i neosjetljiv. Što da radim? - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Ne mogu postići orgazam, a klitoris mi je atrofiran i neosjetljiv. Što da radim?

Shutterstock

U našoj rubrici “Halo, Doktore!” doktorica Jadranka Belan Žuklić dr.med., specijalist ginekologije i porodništva, odgovara čitateljici na postavljeno pitanje o problemu s doživljavanjem orgazma.

Pitanje čitateljice: Imam 21 godinu,162 cm, 58 kg. Menstruaciju sam dobila s 13 godina i ciklusi mi se nikad nisu ustalili, nekad sam imala pauzu i po 7-8 mjeseci. Zbog toga mi ginekolog napisao prvo progesteron, koji nije izazvao redovite ciklus. Nakon toga u 4 mjesecu ove godine, počela sam piti Yaz, te cu mi se ciklusi ustalili. Međutim pojavio se problem s klitorisom, atrofiran je i neosjetljiv. Također nemam mogućnost postizanja orgazma. To traje već neko vrijeme, i sad se brinem.

Može li se to nekako riješiti?

Nalazi Papa testa su bili uredni, jajnici su policistični ali ginekolog kaže da nije strašno. Osim toga pijem duloksetin zbog bolova te imam IBS. Ne pijem, ne pušim. 

Tko je danas usamljeniji – oni u vezama ili “solo igrači”?

Odgovor Jadranke Belan Žuklić dr.med., spec. ginekologije i porodništva:

Menstruacijski ciklus treba regulirati kontracepcijskim tabletama, ali bi vama možda više odgovarao preparat s malo višom dozom estrogene komponente što bi povoljno djelovalo na klitoris. Ako bi bio problem s libidom i tijekom tih tableta, tada u obzir dolazi preparat koji sadrži levonorgestrel kao gestagensku komponentu. Odabir tableta ovisi o vašim tegobama, tjelesnoj težini i ciljevima terapije. Problem s orgazmom može biti i čisto psihološke naravi.

Evo zašto uvijek morate spavati s jastukom ispod glave!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo