Zdravlje

Zdravlje

Zdrav razvoj djeteta (prevencija oštećenja neuralne cijevi)

Shutterstock

Folati imaju ulogu u procesu dijeljenja stanica i doprinose rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće.

Dodatni unos folne kiseline povećava razinu folata u majčinu tijelu. Niska razina folata u trudnica predstavlja čimbenik rizika od oštećenja u razvoju neuralne cijevi ploda.

Upravo zato se preporučuje da sve žene koje planiraju trudnoću i trudnice u ranom razdoblju trudnoće svakodnevno uzimaju folnu kiselinu.

Folna kiselina je stabilna sintetička inačica folata koja se višestupanjskim procesom u tijelu mora pretvoriti u biološki aktivan oblik.

Folati su važni za sintezu aminokiselina koji izgrađuju proteine, imaju ulogu u dijeljenju stanica i doprinose rastu majčinog tkiva u trudnoći, pa se njihova važnost u trudnoći osobito ističe. Važni su također u stvaranju crvenih krvnih stanica koje tijelom prenose kisik.

Pretvorba u aktivan oblik folata kod nekih osoba može biti otežana. Da bi se kod takvih osoba osigurala optimalna razina, dodatak prehrani Elenatal™ sadržava folnu kiselinu i biološki aktivni folat kalcijev-L-metilfolat (Metafolin). Kombinacija folne kiseline i Metafolin®-a u dodatku prehrani Elenatal™ je bogat izvor za održavanje zadovoljavajuće razine folata kod žena koje planiraju trudnoću ili su već trudne.

Zaštita imunološkog sustava i stanica

Imunološki sustav ima važnu ulogu u održavanju zdravlja. Optimalan rad imunološkog sustava važan je i kod žena koje planiraju trudnoću i kod trudnica. Dodatak prehrani Elenatal™ sadrži vitamin C, vitamine B6 i B12, bakar i folate koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Pored toga, vitamin C, bakar i selen su važni antioksidansi koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Plodnost i djelovanje hormona

Dodatak prehrani Elenatal™ sadrži cink koji doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji. Elenatal™ sadrži i vitamin B6 koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti te 800 μg folata (folna kiselina i Metafolin*) koji od samog početka omogućava zdrav razvoj vašeg djeteta. 

Dodatak prehrani nije zamjena uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani. Preporučamo uzimanje dodataka prehrani u okviru raznovrsne i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

Broj odobrenja L.HR.MKT.09.2018.2825

Plaćeni oglas 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo