5 načina kako zobena kaša može učiniti kožu i kosu ljepšom

čišćenje lica zobena kaša

Zobena kaša može biti puno više od namirnice za doručak!

Zobena kaša pomaže hidratizirati kožu te sadrži svojstva koja smiruju upale i otekline. To za vas znači nježnija i glatka koža.

1. Ubacite u toplu kupku

Prema istraživanju American Academy of Dermatology bjelančevine koje se nalaze u zobenoj kaši mogu pomoći u normalizaciji pH kože, ublažavanju svrbeža i suhe kože. Kupke sa zobi dobre su za otekline i osipe. Ujedno ćete izaći iz kade sa hidratiziranom i glatkom kožom.

2. Omekšajte kožu

Prema Sveučilištu u Philadephiji zobena kaša sadrži polifenole koji mogu ublažiti iritaciju lica. Također, hidratizirajući lipidi i esencijalne masne kiseline omekšavaju kožu. Stavite zobene pahuljice u zdjelu i dodajte pola šalice vode. Pomiješajte te dodajte žlicu meda. Nanesite smjesu na lice i ostavite 20 minuta pa potom lagano isperite.

3. Očistite lice

Zob je gruba, ali ne i tvrda. Zato su idealni za piling lica kojim ćete se osloboditi mrtvih stanica kože, a vaša će koža biti blistava. Jednom dnevno nanesite zob i med na lice te isperite.

4. Oporavak kože

Spoj antioksidansa i beta glukana može se naći u zobenoj kaši. Ta kombinacija odlično oporavlja stanice kože. Možete nanositi spoj zobene kaše i meda na tijelo i lice kako vam ne bi bila suha i ispucala.

5. Ublažite svrbež vlasišta

Pomiješanu zobenu kašu s malo vode i meda dodajte svaki put svom šamponu kada perete kosu. Umasirajte to barem 5 minuta te ostavite još koju minutu nakon. Isperite kosu mlakom vodom.  

Kako vam med može pomoći u njezi kože, kose i noktiju?

Foto: Shutterstock

M.S. 

 Prati nas na Viber Public Chatu!