Mjerači kalorija, koraka, unosa tekućine... Dovode do porasta broja dementnih ili poboljšavaju stil života?

žena djevojka pametni telefon mobitel aplikacija glazba slušanje teretana shutterstock 390513577

Mjerači koraka, kalorija, unosa tekućine... Čini li vam se kako su nam sve češće potrebni različiti podsjetnici kako bismo uopće mogli funkcionirati?

Iako će to, kažu neka istraživanja, dovesti do porasta dementnih ljudi - jer više ništa ne pamtimo, pa ni ne treniramo mozak – ovi “alati” ipak mogu unaprijediti naš stil života.

Iz sjedalačkog života u velike napore – stariji od 35 obavezno na pregled prije vježbanja

Primjerice, virtualni pedometri mogu pomoći u jasnijoj slici vaše stvarne fizičke aktivnosti. Dok jedni nemaju osjećaj da se uopće kreću, pa ih broj koraka iznenadi, drugi misle da je hodanje pet minuta do obližnje trgovine sasvim dovoljna mjera fizičke aktivnosti.

Velik je izbor dobrih aplikacija, no najvažnije je da je sučelje pedometra jednostavno te da ima precizan GPS koji će vas pratiti na svim rutama. Nije naodmet ako je aplikacija povezana s aplikacijama koje prate i neki plan prehrane, indeks tjelesne mase te potrošnju kalorija.

Vrlo su popularne i one aplikacije koje alarmiraju kad je vrijeme za unos tekućine ili kad ste u deficitu sa snom, jer je san jako važan za uspjeh u mršavljenju.

Trčite, ali ne mršavite? Nutricionist objašnjava zašto

Želite vježbati, ali ne znate što ni kako: Ovo su 4 najveća trenda u vježbanju

D. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!