Klasik na zdraviji način: ćevapi od piletine

pileci cevapi, Shutterstock 729354289

Isproba​jte ovaj recept već danas i uživajte u okusu svog novog omiljenog jela

Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.

Ako ste u potrazi za velikim izvorom čistog, nemasnog proteina, ova namirnica je idealna za vas. Proteini iz piletine pomažu jačanju i razvoju mišića, te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine i pomoć su pri mršavljenju. Uz to, piletina će podići razinu seratonina u mozgu, poboljšati raspoloženje, umanjiti posljedice stresa te vas uspavati. Piletina sadrži obilje selena, esencijalnog minerala koji je uključen u rad metabolizma. Bogata je i niacinom (vitamin B3), koji štiti stanice od raka i ostalih formi genetičkih (DNA) oštećenja.

4 jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine

Ćevapi od piletine

Potrebi sastojci za 4 osobe:

  • 500 g bijelog pilećeg mesa
  • 1 jaje (može samo bjelanjak)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1/2 žlica maslinova ulja
  • žlica brašna ili krušnih mrvica
  • ½ žličica senfa
  • sol, papar, peršin
  • malo ljute crvene paprike u prahu

Priprema: 

  1. Meso sameljite ili nasjeckajte na sitne kockice. Sve stavite u zdjelu, dodajte sitno nasjeckan luk, jaje, papriku, začine, ulje, krušne mrvice i senf. Rukom nježno, ali dobro promiješate.
  2. Oblikujte male ćevape. Možete ih peći na grill tavi ili roštilju otprilike 5-8 minuta.
  3. Poslužite toplo uz prilog po želji

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!