Musaka je mnogima omiljeno jelo – evo kako je pripremiti

musaka, Shutterstock 463415003

Musaka je grčko jelo, a tradicionalno se priprema se od patlidžana dok se u našim krajevima on radije zamijeni mljevenim mesom...

Za ovo jelo sigurno možemo reći da se brzo priprema i da vam za to neće biti potrebno puno novaca... Većinu sastojaka sigurno već imate u kuhinji...

Sastojci

  • 800 g  krumpira (kojeg možete zamijeniti patlidžanom)
  • 400 g mljevenog mesa 
  • 1/2 glavice crveni luk
  • papar, sol po želji
  • ulje ili mast
  • začinska crvena paprika
  • 3 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • ½ šalice vrhnja

Bučnica s makom - recept koji morate isprobati

Priprema

  1. Luk nasjeckajte i prepržite ga, na njega dodajte meso, papriku, sol i papar. Dinstajte dok meso ne omekša. 
  2. Krumpir ogulite i izrežite na ploške. 
  3. Namastite posudu za pečenje i posložite red krumpira (posolite), te stavite malo mesa. 
  4. Ponavljajte postupak i završite s krumpirom. 
  5. Jaja pomiješajte s mlijekom i vrhnjem, posolite i prelijte musaku.
  6. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  7. Musaku prekrijete folijom i pecite oko sat vremena. Zadnjih 15 minuta maknite foliju kako bi sve dobili lijepu boju.

Poslužite toplu uz salatu i dobar tek!

Jeste li primijetili da se više znojite ako jedete meso? Evo zašto se to događa

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!