Obavezno probajte ovaj kraljevski doručak! Htjet ćete ga jesti i za ručak i za večeru

popečci

Čak i kad vam je svaki obrok dobro promišljen, to ne znači da trebate provesti sate u kuhinji pripremajući ga. Donosimo vam ideju za brz i zdrav doručak i to baš na - godišnjem odmoru.

Sastojci:

  • 200 g špinata
  • 200 g krumpira
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica brašna
  • 2 žlice ulja
  • sol i papar
  • 150 ml jogurta
  • sjeckani vlasac
  • peršin za ukrašavanje
  • 1 jaje
  •  zelena salata
  • cherry rajčice

Što kuhati na moru, a da je brzo gotovo? Imamo tri jednostavna recepta

Priprema:

Ogulite krumpir te naribajte na trakice. Pomiješajte ga sa žumanjkom i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira. U teflonskoj tavi zagrijte ulje. Od smjese oblikujte 4 popečka, stavite na vruće ulje te pržite 4 do 6 minuta s obje strane. Potom ih izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede. U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu. Pečene popečke pospite svježim peršinom  te poslužite uz umak od jogurta i vlasca. Servirajte uz salatu te jaje na oko.

Jede vam se nešto slatko? Ova 3 deserta možete pripremiti i na moru - brzo i bez pečenja!

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!