Jede vam se nešto slatko? Ova 3 deserta možete pripremiti i na moru - brzo i bez pečenja!

torta

Ovim ljetnim osvježavajućim desertima razveselit će se cijela obitelj!

1. Veganski brownie

SASTOJCI:

  • 250 g oraha
  • 315 g datulja
  • 125 g kakaa u prahu

PRIPREMA:

U procesoru hrane usitnite orahe. Zatim dodajte datulje komad po komadi, blendajući i između. Na kraju dodajte kakao i blendajte dok ne budete zadovoljni sa smjesom. Zatim ju rasporedite u niskoj posudi i stavite na hlađenje.

Ovi se browniji mogu jesti odmah, no što se više ohladi – to će ju lakše biti rezati u male fine kolačiće.

Što kuhati na moru, a da je brzo gotovo? Imamo tri jednostavna recepta

2. Zobene pahuljice s bobičastim voćem i jogurtom

Sastojci:

  • 50 g zobenih pahuljica
  • 50 g bobičastog voća
  • 240 ml jogurta s probiotikom
  • 5 g chia sjemenki
  • 5 g sjemenki lana

Priprema:

Zobene pahuljice preliti jogurtom te dodati bobičasto voće, chia i lanene sjemenke.

Kokosovi poljupci: Brzi recept za kolačiće koji mirišu na ljeto

3. Kolač od sira i čokolade

Sastojci:

  • 150 g Digestive keksa
  • 45 g maslaca
  • 120 ml tučenog slatkog vrhnja
  • 110 g kristalnog šećera ili šećera u prahu
  • 150 g tamne čokolade, rastopljene
  • 2 jušne žlice kakaa pomiješanog s malo tople vode
  • 200 g kremastog sira

Priprema:

Izmrvite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i jednom žlicom šećera. Dobivenu smjesu stavite na dno kalupa posude za pečenje (18 cm promjera).
Istucite slatko vrhnje te dodajte ohlađenu rastopljenu čokoladu i kakao te pomiješajte.

U drugoj posudi dobro pomiješajte ostatak šećera i kremasti sir te postepeno dodajte pripremljenoj smjesi od čokolade. Kada je sve gotovo, smjesu preliti preko biskvita od keksa i maslaca.

Kolač stavite u zamrzivač na sat vremena, a nakon toga ga premjestite još 30 minuta u hladnjak te poslužite!

6 stvari koje morate znati ako pripremate sladoled kod kuće

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!