Žuti čaj je idealan napitak za mršavljenje i mirne živce! Jeste li ga probali?

mjesavina čajeva, caj, Shutterstock 450374944

Žuti čaj, iako poseban, usko je povezan s zelenim čajem jer se radi o istoj biljci – Camelia Sinensis. On se bere ranije pa se smatra da sadrži više antioksidanta koji se gube tijekom rasta.

Žuti čaj poput zelenog sadrži kofein pa nemojte pretjerivati u količinama i nemojte ga piti prije spavanja.

Dobar za zdravlje i velika pomoć pri mršavljenju

Žuti čaj, iako dobar za zdravlje, najpoznatiji je kao dobar način za mršavljenje. Tajna ovog napitka je u enzimu kojim obiluje polifenola epigalokatehin galata (EGCG). On stimulira oksidaciju masti tj. potiče sagorijevanje viška masnog tkiva i povećava potrošnju energije. Neki tvrde da kombinacija žutog čaja s umjerenom prehranom može pomoći pri skidanju i do pet kilograma u mjesec dana.

Želučana viroza može ostaviti posljedice i na bubrezima

U normalnim količinama on će djelovati na zdravlje srca i krvožilnog sustava, normalizira tlak i povećava potrošenu energiju. Svakodnevna konzumacija šalice čaja dnevno idealna je za zdravlje.

Umirit će bolove, smiriti živce i pojačati koncentraciju. Također, čuva zdravlje usne šupljine jer sprječava krvarenje desni, a time i ispadanje zuba.

Kako se priprema žuti čaj?

Metoda je otprilike ista kao i kod pripreme bijelog čaja što znači da se priprema s nešto "hladnijom" vodom. Zagrijte vodu do 165 stupnjeva te ju ostavite par minuta da se ohladi. 
Stavite u šalicu žličicu čaja i prelijete vodom. Ostavite poklopljeno 3 minute te poslužite.

Na dijeti ste? Iskoristite moć začina kako bi ubrzali taj naporan proces...

Foto: Shutterstock

A. A.

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!