Slasni marinirani oslić s kremom od bijelog batata i poriluka!

Oslić s kremom od poriluka (4)

Pripremite ovu kombinaciju oslića, batata i poriluka i uživajte u posnom obroku na novi način!

Palo mi je na pamet da napravim ovaj recept jer je jelo jako ukusno, a jednostavno i radi se o dosta prisutnim namirnicama, koje su ovdje malo drukčije upotrijebljene. 

Marinirani oslić 

Sastojci:

  • 8 fileta oslića
  • 8 žlica aceta balsamica
  • 8 žlica maslinova ulja
  • svježe mljeveni papar
  • grančicu ružmarina

Priprema marinade:

Pomiješajte aceto i maslinovo ulje, lagano istucite da se marinada izjednači. Prelijte preko fileta oslića, dodajte grančicu ružmarina i blago popaprite svježe mljevenim paprom. Ostavite ribu da se marinira barem pola sata. U tavi debljeg dna zagrijte ulje i na njega stavite grančicu ružmarina iz marinade. Filete posolite s jedne strane i zatim prepecite na tavi.

Krema od bijelog batata i poriluka:

Sastojci za kremu:

  • 4-5 srednje velikih bijelih batata (ili 8 običnih krumpira)
  • 5 srednje velikih stabljika poriluka
  • malo maslinova ulja
  • sol po potrebi

Priprema kreme:

Batate ogulite i narežite na manje komade. Poriluk uzdužno razrežite, očistite, operite i narežite na šnite. Ja stavljam tri cijela poriluka, a od dva samo bijeli dio.

Kuhajte batate i poriluk u slanoj uzavreloj vodi 10 do 15 minuta, dok ne omekšaju.

Procijedite, usitnite štapnim mikserom u kremu. Dodajte malo maslinova ulja, po potrebi dosolite. Ako volite još kremastije okuse, u periodu kad konzumirate životinjske namirnice možete dodati malo mlijeka, maslaca i vrhnja. 

Poslužite uz salatu po želji. Ja sam naribala četiri srednje velike mrkve, začinila ih s malo soli, papra, jabučnog octa i posipala bučinim sjemenkama.

Foto: Jedozovni duo

 Prati nas na Viber Public Chatu!