Badnjak na drukčiji način - bakalar u škartocu i školjke s azijskom salatom

FILE BAKALARA  U ŠKARTOCU SA GORUŠICOM  I POVRĆEM

Zagrebački restoran Apetit posebnu pažnju posvećuje upravo blagdanskom stolu.

Pri uređenju pomno se bira svaki detalj. Izbor jela također je poseban, a donosimo vam njihovih nekoliko recepata uz koje će vam ovaj Badnjak i Božić biti posve novi i drukčiji.

Hrana diktira razvoj i raspoloženje cijelog blagdanskog druženja. Pripazite da ste napravili meni koji jedu svi, ali opet morate biti maštoviti i pokazati  da ste se potrudili. Iz tradicionalnih namirnica može se napraviti nešto novo i sjajno.  Ako uspijete u tome, naravno, svi će vas pitati za recept. Tako ćete ostati u sjećanju svih koji budu kasnije ta jela pripremali u vlastitom domu.

Za blagdansko predjelo tim Apetita na čelu s cheficom Sanjom Gregorius predlaže školjke rumenku ili lakirku s azijskom salatom. Ovaj naizgled neobičan spoj lagano je predjelo koje će nas okusima odvesti u neke daleke krajeve.

Piletina u soli - jednostavno jelo za svačiji ukus

Tradicionalni bakalar ovog puta Apetit predlaže u škartocu s gorušicom i povrćem. Ova ukusna kombinacija oduševit će i samim izgledom. 

Rumenka ili lakirka s azijskom salatom

Sastojci:

  • 1 kg lakirka
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • 100 g daikon korijen
  • 100 g mrkve
  • 100 g celer korijen
  • Ponzo umak (asia shop)
  • Soja sauce
  • Korijander

Purica s mlincima - jedini recept koji će vam trebati ovog Božića

Priprema:

Školjke lagano prokuhati u vodi da se otvore zatim u tavu staviti maslinovo ulje i školjke, sol i papar. Lagano ispeći.

Daikon, mrkvu i celer izrezati na tanke končiće i marinirati ponzo umakom i soya sosom, na kraju dodati svježi korijander.

Školjke posložiti na tanjur i na sredinu tanjura dodati mariniranu salatu.

File bakalara u škartocu s gorušicom i povrćem

Sastojci:

  • 4 filea svježeg bakalara (naručiti na ribarnici)
  • 4 mrkve
  • Engleski celer
  • 2 komorača
  • Papir za pečenje / konac za zavezati
  • Maslinovo ulje
  • Sjeme gorušice
  • Sol / papar

Priprema:

Povrće oguliti i narezati, zatim ga blanširati u vrućoj vodi. Papir izrezati na komade, namazati po sredini maslinovim uljem, položiti povrće na to, začiniti soli i paprom, file ribe začiniti soli i maslinovim uljem dobro pomazati, položiti na povrće i posuti malo gorušice po tome, zatim zatvoriti škartoc i zavezati kao bonbon. Peći na 180 c / 12 min.

Lazanje od crvenog zelja - neobičan recept za zimski vikend

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!