Piletina u soli - jednostavno jelo za svačiji ukus

piletina

Zagrebački restoran Apetit posebnu pažnju posvećuje upravo blagdanskom stolu.

Hrana diktira razvoj i raspoloženje cijelog blagdanskog druženja. Pripazite da ste napravili meni koji jedu svi, ali opet morate biti maštoviti i pokazati  da ste se potrudili. Iz tradicionalnih namirnica može se napraviti nešto novo i sjajno. 

Purica s mlincima - jedini recept koji će vam trebati ovog Božića

Ako uspijete u tome, naravno, svi će vas pitati za recept. Tako ćete ostati u sjećanju svih koji budu kasnije ta jela pripremali u vlastitom domu.

Kao jedno od blagdanskih jela tim Apetita na čelu s cheficom Sanjom Gregorius predlaže  piletina u soli. Naučite pripremati ovo odlično jelo uz jednostavan recept.

Znate li kako pripremiti liker od jaja? Donosimo najjednostavniji recept

Sastojci:

  • 3 kg morske krupne soli
  • 1 bjelanjak
  • Timijan
  • Ružmarin
  • Lovorov list
  • 1 pile 1 ,5 kg

Priprema:

Sol izmiješati s bjelanjkom i 180 ml vode, u posudu za pečenje staviti papir za peći i 1 /3 soli posložiti na to, piletinu napuniti sa začinima i staviti na sol, zatim ostatkom soli pokriti. Piletina mora biti potpuno zatvorena u soli

Peći na 200 C / ili plinski 3 // 1 sat.

Najkremastiji kolač s kesten pireom koji ćete ikada probati!

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!