Začinska sol, pesto, ukras jelima... evo kako možete iskoristiti ostatke celera

Shutterstock 601032998

Ako imate običaj bacati lisnati dio celera, danas ćete saznati kako ga možete iskoristiti za ukusna jela.

Na celeru se nalaze svijetlo zeleni listići koji su delikatnog i savršenog okusa,  i oni tamno zeleni koji mogu biti nešto tvrđi, masni i gorki ali se i oni mogu iskoristiti u kuhanju za dodatnu aromu.

Evo 5 načina kako ostatke celera iskoristiti, a ne baciti

Kako iskoristiti ostatke celera?

Začinska sol: Običnu sol kombinirajte sa šakom sušenog celera (lista) kako biste napravili sol začinsku sol. Tamniji listovi će ponuditi nešto više arome. 

Ovaj napitak je čudotvoran – pomaže u otapanju masnih naslaga na trbuhu

Pesto: Umjesto paprene rukole koja se stavlja u određene recepte za pesto vi dodajte lišće celera. Umak možete dodati tjestenini, pizzi ili sendvičima te ga koristiti kao preljev za salate.

Salata: Nasjeckane listove celera možete dodati gotovo svakoj salati, a ako dodate malo limuna ublažit će se gorkasti okus lista celera.

Juha ili gulaš: Svaka juha ili gulaš u koji inače stavljate celer sigurno može podnijeti okus lista celera.

Ukras jelima: Manji, nježniji listovi celera savršen su ukras gotovim jelima. Ukrasite omlet, juhu ili gulaš...

Pripremite kremastu juhu od celera

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!