Juha od luka koju ćete obožavati!

francuska juha od luka, Shutterstock 519817081

Danas obitelji poslužite ukusnu i okrepljujuću francusku juhu od luka!

Ako je niste nikada pripremali ili imali priliku isprobati ovu juhu, dobro je znati kako se ona u francuskoj smatra klasikom gastronomije, a neki "Soupe a l'oignon" nazivaju juhom nad juhama.

Nadamo se da vas je već ova informacija uvjerila da danas pripremite ovo jelo. 

Recept za juhu od luka

Potrebni sastojci:

  • 10 dg otopljenog maslaca
  • 4 crvena luka, nasjeckana
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice timijana 
  • sol i papar po ukusu
  • 1 šalica crnog vina
  • 1,5 – 2 l zagrijanog goveđeg temeljca
  • 3 jušne žlice brašna
  • baguette, narezan
  • 20 dg Grojer sira, naribanog
     

Upute za pripremu:

  1. Rastopite maslac na slaboj vatri
  2. Dodajte luk, češnjak, lovor, timijan, sol i papar te pirjajte dok se luk ne karamelizira – otprilike 20 minuta
  3. Dodajte vino te pustite da zavrije, smanjite vatru te kuhajte dok vino ne ishlapi i luk ostane bez tekućine – otprilike 5 minuta
  4. Izvadite lovor i timijan. Luk pospite brašnom te promiješate. Sada dodajte temeljac i kuhajte još 10-ak minuta.
  5. Kada ste spremni za posluživanje, juhu prebacite u keramičke posude, prekrijete sa sirom i kruhom te stavite da se zapeče u pećnici dok se sir ne otopi.

Dobar tek! 

Foto: Shutterstock

Ana A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!