Maštovita jela od cvjetače, koprive i maslačka

Shutterstock 420056392

Proljeće označava doba kada je na tržnici ili na policama trgovina lako pronaći najukusnije povrće stoga je idealno vrijeme za dodati što više zelenila vašim obrocima.

Osim što je zeleno povrće zdravo, možete ga pretvoriti u raznolike obroke! Donosimo nekoliko ideja;

Juha od cvjetače i maslačka

Potrebni sastojci:

  • žlica maslinova ulja
  • 4 čaše narezane ​cvjeta​če
  • 2 manja crvena luka
  • pileći ili povrtni temeljac
  • šalica natrganih cvjetova maslačka
  • sol, papar
  • 2 ražnj​a​ češnjaka

Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje te stavite luk i cvjetaču. Kuhajte 5 minuta. Dodajte bijeli luk, dinstajte par minuta te zalijete temeljcem. Kuhajte 15-ak minuta.
  2. Dodajte maslačak i preostale sastojke te blenderom sve izmiksajte kako bi dobili kremastu teksturu.

Piletina punjena pestom i parmezanom

Kopriva i piletina u slasnom rižotu

  • 150 g listova mlade koprive
  • šalica riže
  • malo bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • temeljac
  • 20 dkg pilećeg bijelog mesa
  • papar, sol, parmezan

Priprema: Na ulju pirjate koprivu, rižu i piletinu. Nakon 15-ak minuta dodajte temeljac te kuhajte još 15-ak minuta. Pred sam kraj dodajte bijelo vino i parmezan. Poslužite toplo.

Crno ili bijelo: koje je vino zdravije?

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!