Piletina punjena pestom i parmezanom

piletina pesto

Iz jednog kuta gledanja, piletina može ponekad biti dosadna. No, ona je poput praznog platna koje čeka boje (u ovom slučaju okuse) koje će ga učiniti zanimljivim. Napunite ju pestom!

Tražite recept od namirnica koje nisu zahtjevne za jelo koje je brzo gotovo bez previše muke? Probajte piletinu s pestom i parmezanom. Naravno, u samu pileću roladu možete staviti što god želite: slaninu, pršut, tanko narezanu kobasicu, šunku, masniji sir poput goude...

Sastojci:

  • dva filea pilećih prsa
  • pesto
  • vrhnje za kuhanje (200 mililitra)
  • tri češnja češnjaka
  • naribani parmezan
  • krušne mrvice
  • jedno jaje

Priprema:

1. File razrežite "na leptir" i stanjite batom za meso. Pesto pomiješajte s jednom žlicom vrhnja i smjesom premažite cijeli file. Blago posipajte ribanim sirem.

2. Meso zarolajte i učvrstite čačkalicama kako se ne bi otvorilo prilikom pečenja. Uvaljajte ga u razmućeno i začinjeno jaje (papar, sol i drugi začini po izboru), a zatim u smjesu krušnih mrvica i naribanog parmezana.

3. Keramičku posudu za pečenje blago nauljite, prebacite piletinu u nju. Češnjak usitnite i umiješajte u vrhnje za kuhanje te prelijte preko mesa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva otprilike 30 minuta.

4. Poslužite sa salatom i prilogom po izboru.

Dobar tek!

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!