Muffini s jabukama - bez glutena i rafiniranog šećera

20151029 123015

Ako ste osoba koja se želi odmaknuti od rafiniranih šećera ovo je prava poslastica za vas!

Što nas više podsjeća na zimske blagdane nego miris pečenih jabuka i cimeta... Danas vam donosimo recept za preukusne i zdrave muffine od jabuka, u čijem će okusu uživati svi koji su iz prehrane izbacili gluten i žele se odviknuti od rafiniranog šećera.
"Meni jedna od najdražih kombinacija i jesu bademi, jabuke i cimet. Ako su vam se najavili gosti, a nemate puno vremena, vjerujte mi, s ovom poslasticom nećete nikoga razočarati!", rekla je Adrijana Bručić koja svoje recepte svakog dana dijeli sa svima koji se, poput nje, bore s intolerancijom na gluten.

 

Sastojci:

  • 60 grama maslaca (bez laktoze, rastopljen)
  • 340 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
  • 50 grama kokos šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 3 veće naribane jabuke
  • 200 ml mlijeka (bez laktoze)
  • 1 čajnu žličicu cimeta
  • Malo badema, oraha ili lješnjaka (po želji ja sam stavila bademe)

Priprema muffina s jabukama:

  • U zdjelu stavite brašno te ga pomiješajte sa praškom za pecivo.
  • Kokos, šećer, jaja, mlijeko te prethodno rastopljeni maslac dodajte smjesi te dobro izmijesite kako bi se sve povezalo.
  • Jabuke, koje ste prethodno naribali, posipajte cimetom, a na kraju dodajte u smjesu i nasjeckane bademe.
  • Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 do 200 stupnjeva Celzijevih te pecite 15 do 20 minuta.
  • Smjesa je gusta, a od nje ćete dobiti 12 muffina.
  • Košarice prethodno namažite maslacom da se muffini ne bi zalijepili.

Dobar Tek!

Upoznajte jabuku i njezin utjecaj na zdravlje

Donosimo pet recepata za sočne muffine

 Prati nas na Viber Public Chatu!