Pasirana rajčica - pripremite danas i koristite cijele zime

sos od rajcice, Shutterstock 275376611

Rajčica je namirnica koja se može koristiti u raznim varijantama i kuhinjama diljem svijeta...

Ova je voćka prepuna nutrijenata te se o njoj pišu samo pozitivne stvari. Iako je ukusna kao dodatak jelima, sama za sebe je omiljena namirnica. Kako rajčica ne može dugo ostati svježa u hladnjaku, a u vašem vrtu ih ima previše, iskoriste ih i napravite umak koji se može upotrebljavati za ukusne obroke cijele zime.

Pinđur - probajte ovaj odličan domaći recept

Recept za pasiranu rajčicu

Potrebni sastojci:

  • 1.5 kg rajčice
  • 250 g šećera
  • soli po želji (do 5 malih žlica)

Priprema:

  1. Oprati i očistiti rajčice te nasjeckati na polovine ili četvrtine.
  2. Sve staviti u veliki lonac da se kuha
  3. Dodati žlicu soli i šećera. Kuhati oko 45 minuta.
  4. Pusti da se malo ohladi i ispasirati.
  5. Ispasiranu rajčicu kuhati oko 2 sata na laganoj vatri uz miješanje.
  6. Dodati još oko 4 žlice soli i par šećera.
  7. Probati te dodati još šećera i soli ako je potrebno.

Savjet: Pasiranu rajčicu možete pohraniti u staklene posude ili u vrećice za zamrzavanje te koristiti tijekom cijele zime.

Naučite kako sami možete napraviti sušene rajčice u maslinovom ulju

Autor recepta: Martina Strukić

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!