Piletina s đumbirom

meso-rucak-dijeta-hrana-zdrava-piletina

Isprobajte ovo jednostavno, ali iznimno aromatično jelo.

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Kalorija po porciji: 470

Potrebne namirnice za 4 osobe

  • pile teško do 1,5 kg
  • mali luk
  • režanj češnjaka
  • ploška svježeg đumbira
  • zelena ljuta papričica
  • 4 dl jogurta
  • 2 žličice curryja
  • 3 limuna
  • sol

Priprema

1. Pile narežite na komade, odstranite kožu i masnoću. Marinadu pripremite dan ranije: ogulite i narežite luk i češnjak, đumbir, papričicu pa sve stavite u mikser s jogurtom i curryjem. Miješajte nekoliko minuta da dobijete ujednačenu smjesu.

l2. Oštrim nožem zasijecite komade piletine do kostiju. Istrljajte krupnom soli i komadima limuna. Složite zatim piletinu u posudu koja se može hermetički zatvoriti i marinirajte pola sata na sobnoj temperaturi.

3. Izvadite zatim komade piletine i pomiješajte ih s marinadom od jogurta, zatvorite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati.

4. Sat prije pripremanja izvadite piletinu iz hladnjaka i ostavite ju na sobnoj temperaturi. Pripremite roštilj. Komade piletine dobro ocijedite i pecite 10-ak minuta na srednje visokoj temperaturi pazeći da meso ne postane žilavo. ukrasite kolutima limuna i poslužite.

 

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!