Pohana jaja - neodoljiv recept za drukčiji doručak

Pohana jaja

Iako nutricionisti doručak smatraju najvažnijim obrokom u danu, gotovo tek odnedavno ga možemo naći na menijima zagrebačkih restorana.

Zagrebački Aperitivo bar i kuhar Danijel Benić predstavljaju ponudu ukusnih i originalnih doručaka s kojima možemo započeti svaki dan na najljepši način.

Skijaške palačinke - slastica koju morate probati

Ovaj put donosimo vam fantastičan recept za pohana jaja.

Potrebni sastojci: 

  • 2 jaja
  •  50g kiselog vrhnja
  • 2ml maslinovog ulja
  • svježi kopar
  •  baby salata
  •  tost kruh
  •  parmezan
  •  sol

Postoji li zapravo razlika između smeđih i bijelih jaja?

Za paniranje 

  • 1 jaje,
  • brašno,
  • kukuruzna krupica

Način pripreme

U lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo.

Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju.

Poslužujemo ih na fresh cream koju smo dobili mješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako sto smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.

Savršen doručak prema vašem horoskopskom znaku

Ordinacija.hr

Foto: Promo

 Prati nas na Viber Public Chatu!