Poširana prepeličja jaja

prepelicja jaja, flickr

Ako ste jedan od sretnika koji u hladnjaku imaju jaja prepelice, već ih danas naučite poširati i poslužite voljenoj osobi!

Bitno je znati da pet prepeličjih jaja može zamijeniti jedno kokošje, pa sami odlučite koliko je vama potrebno za obrok. Za pripremu su vam potrebni ocat i voda.

Priprema:

  1. Svako jaje zarežite po ljusci oprezno ih spustite na mali tanjur, cilj je da žutanjak ostane cijeli.
  2. Poširanje je kuhanje u malo tekućine čija se temperatura održava tik ispod točke vrenja.
  3. Zagrijte vodu, u nju dodajte čajnu žlicu bijelog octa i jako pazite da voda uvijek bude iste temperature.
  4. Jaja polagano spustite u vodu i poširajte ih približno 1,5 minuta.
  5. Nježno ih silikonskom kuhačom izvadite na tanjur.

Savjet:

Na isti način se poširaju i kokošja jaja, pa jaja prepelice nisu uvjet. Kada se pošira, u vodu se nikada ne dodaje sol jer bjelanjak tako gubi svoju kompaktnost.

Dobar tek!

A. A. 

 Prati nas na Viber Public Chatu!