Pripremite sami tatarski biftek - brzo i jednostavno

tatarski biftek

Ako u tatarskom bifteku želite uživati i kod kuće donosimo vam jednostavan i brz recept lokala Vetro Bar&Bites za pripremu ove delicije!

Slavni kuhar otkriva kako savršeno kod kuće ispeći - biftek

Sastojci:

  • 400 g junećeg filea
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica Worchester umaka
  • 1 dl ulja
  • 1 žlica kečapa
  • 5 g slanih inćuna
  • 5 g kapara
  • 1 žličica tabasca
  • 1 žličica konjaka
  • sol
  • papar
  • čili
  • malo mljevene crvene paprike
  • sok pola limuna

Priprema:

  1. Pripremite smjesu od žumanjka, senfa i ulja. Neprestano miješajte da se ulje ne odvoji od ostatka smjese.
  2. Očistite meso od svih žilica i masnoća te ga stružite oštrim nožem kako biste postigli mazivost.
  3. Umiješajte meso te ga pomoću žlice i vilice još jednom dobro izradite.
  4. Dodajte usitnjene kapare i inćune te ponovno promiješajte, a potom ubacite i ostale začine. Čilija stavite po vlastitom ukusu.

Skijaške palačinke - slastica koju morate probati

Poslužite s tostiranim kruhom i maslacem.

Savršen zimski punč iz kuhinje Jamieja Olivera!

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!