Recepti za najsočniju piletinu na roštilju: s limunom, jogurtom, medom...

Shutterstock 326600915

Ako ovog vikenda planirate roštilj, iznenadite obitelj malo drukčijim i kreativnijim receptima!

1. Pileća prsa s limunom i glazurom od meda

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 2 žlice meda
  • 100 ml limunova soka
  • malo brašna
  • sol, papar
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • malo šećera
  • ružmarin
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa operite. U posudi pomiješajte limun, med, sol, papar, đumbir, ružmarin i malo šećera. Na grilu popržite odreske i, kad su skoro gotovi, izvadite ih na tanjur. U posebnoj posudi zagrijte maslinovo ulje te dodajte mješavinu limuna, meda i začina pa uz stalno miješanje pustite da umak prokuha. Med i šećer trebaju se otopiti, a umak postati lagano ljepljiv. Potom dodajte odreske i ostavite još jednom da sve prokuha.

Planirate roštilj? Imamo odličan recept za marinadu od tamnog piva

2. Piletina u marinadi od grčkog jogurta

Sastojci:

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 150 g grčkog jogurta
  • maslinovo ulje
  • začini (timijan, peršin i sl.)
  • malo češnjaka u granulama

Priprema:

U posudi pomiješajte grčki jogurt, pola žlice maslinova ulja, malo češnjaka u granulama, peršin i timijan. Piletinu narežite na odreske (ne suviše tanke) te ih stavite u marinadu barem dva sata. Nakon određenog vremena mariniranja, odreske stavite na gril i pecite sa svake strane . Poslužite uz kuhanu brokulu, avokado, kvinoju ili neku drugu salatu po želji.

Ražnjići od lososa - ukusno jelo za cijelu obitelj

3. Najsočnija piletina

Sastojci:

  • pileći zabatak
  • sol, papar
  • med
  • limun
  • češnjak
  • senf
  • crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • mješavina začina (ružmarin, timijan i sl.)

Priprema:

Piletina će imati izvrstan okus i nevjerojatnu sočnost ako je marinirate s medom, limunom, češnjakom, senfom, paprom, crvenom paprikom i začinima. Meso u marinadi držite što dulje, najbolje preko noći, a to osobito vrijedi ako ste odlučili upotrijebiti pileća prsa koja su suha i koja se tijekom pečenja još dodatno osuše. Ako pečete batak i zabatak, najbolje je ih odvojiti jedno od drugoga, jer će se tako bolje ispeći. Nakon što meso izvadite iz marinade, pecite ga na grilu nekoliko minuta sa svake strane.

Ideje za najbolji roštilj

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!