Što jesti nakon blagdana? Wonton juha je odličan izbor

juha

Zagrebački restoran Apetit donosi vam recept za ovu fantastičnu juhu.

Pileća juha s lukom štiti od prehlada i gripe - evo kako je pripremiti

Sastojci:

  • Wonton tijesto
  • 200 g mljevene piletine
  • 1 mladi luk
  • 1 žličica svijetlog umaka od soje
  • Za juhu:
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 150 g svježeg kupusa
  • ½ žličice sezamovog ulja
  • 1 žlica soja umaka
  • 100 g kuhane piletine

Dodaci juhi:

  • 1 mladi luk
  • Žlica sezamovih sjemenki
  • 2 mrkve

Priprema:

Od piletine, sitno nasjeckanog luka i umaka od soje načinite smjesu za punjenje koju stavite na sredinu razvaljanog tijesta pa prstima namočenima u vodi spojite suprotne krajeve i naborajte. Pripremljeno punjeno tijesto pažljivo spustite u kipuću vodu i kuhajte po 5 minuta dok ne ispliva na površinu, a zatim ga izvadite. U vrući temeljac umiješajte tanko narezani kupus, dodajte soja umak i sezamovo ulje te kuhajte 2 minute dok kupus ne omekša.

Čarobna juha - pomaže kod mršavljenja, a njen glavni sastojak odličan je za zdravlje

Juhu stavite u tanjur, dodajte kuhano tijesto i piletinu narezanu na štapiće.

Riblja juha - tako ukusna, a tako jednostavna za pripremiti

Ordinacija.hr

Foto: Arhiva, Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!