Pileća juha s lukom štiti od prehlada i gripe - evo kako je pripremiti

kuhanje

Ako ste u potrazi za velikim izvorom čistog, nemasnog proteina, piletina je namirnica idealna za vas

Piletina je prepuna aminokiseline triptofan koji vam pruža onaj ugodan osjećaj nakon što pojedete maminu juhu. Ako se osjećate potišteno, konzumacija peradi povisit će razinu seratonina u mozgu, poboljšati raspoloženje, umanjiti posljedice stresa i tako vas štititi od oboljenja... 

Oduvijek ste htjeli naučiti pripremiti savršena pačja prsa? Evo prilike

Pileća juha nudi protuupalna svojstva koja olakšavaju simptome prehlade, tvrde znanstvenici.

Sastojci: 

  • manje pile ili što god od piletine imate u zamrzivaču...
  • 1 mladi luk
  • malo svježeg korijandera
  • 2 mrkve
  • 8 zrna crnog papra
  • sol
  • 1 ljutika
  • tijesto za juhu
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 veliki luk
  • malo sušenog kopra

Upute za pripremu:

  1. Sve sastojke nasjeckajte ili narežite, piletinu dobro očistite. U veliku posudu dodajte piletinu, korijander, ljutiku, mrkvu i papar te prelijte vodom.
  2. Kada voda zavrije, smanjite vatru i kuhate u polupokrivenoj posudi. 
  3. Kada je piletina skoro gotova, dodajte nasjeckan luk,češnjak i mladi luk te ostavite da se kuha još 20-ak minuta. Izvadite piletinu i nasjeckajte na komadiće.
  4. Dodajte tjesteninu, a kada je skuhana, vratite piletinu i poslužite te posipajte koprom. 

Dobar tek!

Ako volite jabuke, danas naučite kako ih pohati u smjesi od cimeta, limuna i ruma

 

a. a.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!