9 opasnih riječi ženskog vokabulara

par, svada, problemi

Žene su s Venere, a muškarci s Marsa. Tako barem tvrdi John Gray. Muškarci i žene razmišljaju, govore i međusobno komuniciraju na totalno različite načine.

Koliko god bismo mi žene voljele ispraviti mnoge krive Drine u ponašanjima muškarca, složit ćemo se da ni mi nismo uvijek "ljubičice". Muškarci često ne razumiju "ženski jezik" i krivo tumače određene riječi iz našeg vokabulara.

Ovo je popis od devet opasnih riječi ženskoga rječnika (i njihova prava značenja), a koje bi svaki muškarac trebao zapamtiti:

1. Dobro

Riječ kojom žene često završavaju raspravu, dajući vam do znanja da su one u pravu a da je za vas najbolje da - zašutite.

2. Pet minuta

Ako se sprema, šminka ili oblači, pet minuta zapravo znači pola sata. Pet minuta doista znači pet minuta isključivo i jedino onda kada vam ona daje do znanja koliko još vremena možete gledati nogometnu tekmu prije nego što joj morate doći pomoći u pospremanju stana.

3. Ništa

Muškarci bi se ove riječi trebali dobro paziti. Jer kada čujete ovu riječ, znajte - riječ je o upozorenju pred oluju. Ako čujete "ništa" budite oprezni, pazite što ćete reći, učiniti ili ne učiniti. Rasprave koje započnu s "ništa" obično završe s "dobro".

4. Samo naprijed

Ovo je izazov, a ne dopuštenje. Savjet: nemojte to učiniti!

5. Glasni uzdah

Ovo je zapravo prava pravcata riječ u ženskom vokabularu. Samo je muškarci često krivo tumače neverbalnim znakom. Glasni uzdah znači da ona misli da ste idiot i čudi se zašto uopće gubi vrijeme raspravljajući se s vama oko ničega. A kad smo već kod "ničega", slobodno se vratite na treću točku, jer ono je ekvivalent terminu "ništa" i njegovom značenju.

6. U redu

Ovo je još jedna od super opasnih konstatacija kojima se žene služe. "U redu" znači da će si ona dati vremena da dobro razmisli na koji ćete način platiti svoju grešku. Koja god to bila. Vjerujte, nije gotovo. I nije "u redu".

7.  Hvala

Ovo je stvarno zahvala, ne morate misliti da postoji neka zamka iza "hvala". Slobodno recite "molim, i drugi put". Ovo je stvarna zahvala, sve dok ne čujete "baš ti hvala". "Baš ti hvala" je puki sarkazam, i ni u kojem slučaju nemojte reći "molim" jer ćete čuti ono što slijedi u sljedećoj točki.

8. Svejedno

Ovo je ženska zamjena za prostotu kojom se mnogi služe - "j*** se".

9. Nema veze, ja ću

Još jedna tipična opasnost. Obično znači da vas je partnerica već n puta zamolila da nešto učinite, ali vi to niste učinili. Ovdje muškarci najviše griješe pa pitaju "što nije u redu?", a odgovor koji slijedi je - "ništa".

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!