Nanosite li pravilno sredstva za sunčanje?

Sunce suncanje krema koza plaza ljeto more zastita od sunca zastitni faktor ledja rame zena shutterstock 367155002

Kako bi se dovoljno zaštitili od štetnih UV zraka, kožu je potrebno na pravilan način tretirati sredstvima za sunčanje. Sredstva za sunčanje potrebno je nanositi u dovoljnoj količini, u protivnom će zaštitni faktor na koži biti niži od navedenog na proizvodu i neće imati adekvatno djelovanje.

Magistra farmacije Vlasta Pojatina, osnivačica Olivala pojašnjava:
Za cijelo tijelo odrasle osobe preporučeni sloj preparata za sunčanje je oko 35 mL, dok je za dijete od 20 kilograma potrebno oko 12 mL proizvoda. Djecu do 6 mjeseci starosti ne bi trebalo uopće izlagati suncu, a one starije samo u rano jutro ili predvečerje.
Kada se radi o proizvodu u spreju, treba pažljivo i detaljno nanositi preparat na kožu jer se često dogodi da ne procijenimo dovoljno dobro količinu pa je nanesemo premalo i neravnomjerno radi čega ne dobivamo odgovarajuću zaštitu.

Svaka put treba zaštitu

Ukoliko ste svjetlije puti za dodatnu zaštitu preparat u spreju nanesite na sloj mlijeka ili losiona za sunčanje. Sredstva se nanose na kožu 15 minuta prije izlaganja suncu, a potrebno ih je ponovno aplicirati na kožu svaka dva sata, odnosno nakon svakog kupanja te nakon brisanja ručnikom i znojenja.
Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štiti, a kada se dobije podloga, dovoljni su i proizvodi sa nižim zaštitnim faktorima.
Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporna.  
 

Olival Sun linija sastoji se od SunMilk sa SPF 15, 20, 30 i 50 SunCream za lice sa SPF 30 te SunOlie sa SPF 10 i 30. Proizvodi sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, lakše razmazivosti, a sadrže i ekstra djevičansko maslinovo ulje te kakao maslac koji kožu ujedno hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju.

Tu su i proizvodi za osjetljivu dječju kožu ili Olival SunKids linija koju čine sprej i krema sa SPF 30+ i 50+. Posebna sprej pumpica na mlijeku omogućuje jednostavniju, bržu i higijenski prihvatljivu aplikaciju na kožu što uz brže razmazive emulzija čini Olival SunKids mlijeko izuzetno praktičnim te ubrzava postupak zaštite, osobito važno za najmlađe koji su uvijek u pokretu. Ne sadrže parabene, mirise, mineralna ulja i boje te su svi hipoalergeni i prigodni i za najosjetljiviju dječju kožu i izrazito osjetljivu kožu.

Nakon sunčanja kožu je potrebno nahraniti, a novi SunSOS losion osim što će smanjiti iritaciju nastalu izlaganju kože sunčevim zrakama, ujedno je i njeguje. Losion s poboljšanom formulacijom i dodatno pojačanim efektom hlađenja koži pruža trenutačno olakšanje, a zahvaljujući izbalansiranom sastavu kojeg čine ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac, dubinski je hrani. Dodatni sastav su aloa vera i pantenol koji će iritiranu kožu dodatno umiriti, posebice ukoliko je došlo do crvenila i upale, a teško stečenu boju ćete dulje zadržati.

Foto: Shutterstock i Olival
 Prati nas na Viber Public Chatu!