Neizostavne jagode s kremom od vanilije u prefinoj Pavlovoj izvedbi desert je koji će vas razveseliti.
Darko Škoranec iz zagrebačkog restorana Apetit donosi recept za Pavlovu tortu koju možete napraviti i u vlastitom domu.
Jagode punjene cheesecakeom – poslastica za prste polizati!
Beze kore
Sastojci:
- 16 bjelanjaka
- 250 g šećera
- žlica škroba
- žlica limunovog soka ili octa
- žlica ekstrakta vanilije
Postupak:
Bjelanjak tučemo i lagano dodajemo šećer. Miksamo do staklenaste guste smijese i dodajemo ostatak. Razmažemo u željenom obliku i sušimo na 90 stupnjeva.
Krema od vanilije
Sastojci:
- 8 žutanjaka
- 0.5 l mlijeka
- 0.5 l vrhnja za kuhanje
- 150 šećer
- 80 g glatkog brašna
- mahuna vanilije
- 2 dcl vrhnja za šlag
Postupak:
Zagrijati vrhnje i mlijeko do vrenja, pomiješati ostale sastojke i dodati malo zagrijanog mlijeka i vrhnja da se temperira. Uliti smjesu žutanjaka i kipućeg mlijeka i kuhati lagano do zgušnjavanja. Procijediti i ohladiti te dodati tučeni šlag.
Krema od jagoda
Sastojci:
- 0,5 kg jagoda
- šećer
- gustin
Postupak:
Jagode i malo šećera (po potrebi) umiješati i kuhati na laganoj vatri s malo vode. Razraditi sa štapnim mikserom i dodati (gustin pomješan s vodom cca. žlica gustina s 3 žlice vode) i zagustiti po potrebi. Koristiti sezonsko voće po želji.
Kolač od jagoda po receptu Marthe Stewart za najbolji vikend!
Ordinacija.hr
Foto: PR