Ako je nedjelja dan kada si dozvolite malo više slatkog onda imamo savršenu ideju koji kolač pripremiti…
Isprobajte ovaj odličan recept i, ako već niste, postanite ljubitelj kardinal šnita!
Za biskvit:
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 40 g kristal šećera
- 40 g brašna
- 1 žlica vanilin šećera
Za masu od bjelanjaka:
- 5 bjelanjaka
- 120 g kristal šećera
Za kremu od kave:
- 2 lista želatine
- 2 čajne žličice instant kave
- 1 uštrcak ruma
- 50 g šećera u prahu
- 400 g šlaga (slatkog vrhnja)
Priprema:
- Za biskvit pjenasto istući jaje, žumanjak, vanilin šećer i šećer. Pažljivo umiješajte brašno-
- Kremasto istući bjelanjke dok se ne dobije sjajna masa.
- Obje mase napuniti u vreću za štrcanje s velikim rupičastim nastavkom. Dva lima obložiti paprom za pečenje te masu naizmjence istisnuti u oko 30 cm dugim prugama.
- Limove lagano posuti šećerom u prahu i peći u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 25 minuta. Ostaviti da se ohlade te pažljivo skinuti papir s kolača.
- Instant kavu otopiti u 50 ml vruće vode. Želatinu namočiti u hladnom vodi, istisnuti i otopiti u vrućoj kavi. Aromatizirati po želji rumom i umiješati šećer u prahu. Istući kremasti šlag i umiješati ga u rashlađenu masu s kavom.
- Šnite napunite s kremom od kave. Preko noći staviti na hladno mjesto da se prožmu arome. Prije posluživanja još jednom posuti šećerom u prahu.
Ako imate visoki tlak i poremećaj spavanja, pazite na unos magnezija! Evo kako ga pravilno uzimati
Autor recepta: Neuroth
Foto: Shutterstock