Namirnice neće potrajati dugo ako se o njima ne brinete na pravi način.
Kako biste spriječili da se u šećer pretvori u grudu od vlage, dodajte u posudu limun.
Što još trebamo znati o pohranjivanju hrane?
Majoneza
Ona će trajati dulje ako ju stavite u vrata hladnjaka jer bi se zbog niže temperature u središnjem dijelu hladnjaka kako se ne bi ulje odvojilo i ostalo na vrhu staklenke.
Crveni začini
Ako ih spremite u hladnjak ostat će svježi nešto više vremena, a i boja će ostati postojana. Svakako moraju biti u tami.
Sir
Siru morate dozvoliti da “diše” kako se ne bi osušio pa ga omatajte u prozračne materijale kada ga stavljate u hladnjak.
Ako želite biti zdravi, iz kuće odmah bacite ovih 10 predmeta!
Kruh
On se mora čuvati na sobnoj temperaturi, a ne u hladnjaku kako mnogi misle.
Jabuke
Njima je potrebna nešto niža temperatura i vlaga kako bi dugo ostale svježe. Idealno bi bilo da ih stavite u hladnjak pokrivene papirnatim ubrusom.
Citrusi
Sve citrusno voće mora biti u hladnjaku! Ako ga želite pretvoriti u sok, ostavite ih na sobnoj temperaturi neko vrijeme…
Rajčica
Traju dugo i najbolje ih je čuvati na otprilike 12 stupnjeva. Dok su još svježe, mogu biti na sobnoj temperaturi dugo vremena, ali kad omekšaju ne smijete ih izlagati suncu.
Banane
Banane se brzo kvare i nema puno načina na koje se to može spriječiti. Jedan je taj da ih odvojite i svaku zamotate u posebnu plastičnu vrećicu.
Zlatni savjeti nutricionistice: Što jesti za večeru ako ste na dijeti?
Gljive
Uvijek iz izvadite iz plastike i pohranite u papirnatu vrećicu prije odlaganja u hladnjak. Papir će upiti višak vlage i tako će trajati dulje.
Mlijeko
Ono svakako mora biti pohranjeno u najhladnijem dijelu hladnjaka, uvijek izbjegavajte prostor u vratima jer tamo temperatura nije postojana.
A. A.
Foto: Shutterstock