Jednom kad ga probate, uvijek ćete ga pripremati.
Poželjeli ste danas pripremiti nešto posebno za obitelj ili prijatelje? Možda je vrijeme da se malo poigrate u kuhinji i pripremite umak koji će oduševiti sve koji ga probaju? Ako niste ljubitelj ljutih umaka, ljutu papriku možete zamijeniti običnom.
Pečene crvene paprike daju ovom bliskoistočnom jelu poseban miris dimljene hrane i prekrasnu, jedinstvenu boju, orasi će dati proteine, vlakna i omega 3 masne kiseline. Melasa od nara dodaje antioksidante i dubinu okusa.
Potražite odjeljak internacionalne hrane u prodavaonicama ili pripremite sami sastojke koji vam možda nedostaju.
Potrebni sastojci:
- 3 male staklenke (oko 350 g) pečene paprike, ocijeđene
- 2 režnja češnjaka
- 300 g nasjeckanih oraha
- 2 žlice melase od nara
- 2 žlice limunova soka
- 1 žličica soli
- Malo mljevenog papra (količina po želji)
- Nasjeckani svježi listovi peršina
- Svježe povrće narezano na trakice ili pita kruh za umakanje
Ako želite pripremiti bolji i zdraviji roštilj, slijedite ovih 6 jednostavnih savjeta
Priprema:
- Sve sastojke (osim Perišina i papra) stavite u procesor za hranu dok se ne pretvori u glatku smjesu, oko 30 sekundi.
- Ukrasite paprom i peršinom
A. A.
Foto: Shutterstock