Ovo mora biti jako ukusno…
Ako obložite trešnje sa šećerom, sokom od limuna i malo soli, one će pustiti sokove i omekšati te dati kolaču savršen okus i teksturu.
Potrebni sastojci
- 250 g ricotta sira
- prhko tijesto
- 1 žutanjak jajeta
- 1 žlica vrhnja za šlag ili vode
- 30 g šećera – sitnijeg
- 85 g badema
- 400 g trešanja, prerezane i očišćene
- 50 g šećera
- 2 žlica limunove korice i 2 žlice limova soka
Genijalno: Pripremite tortu od sira u bojama – ne peče se, a izgleda famozno
Priprema:
Sir stavite u cjedilo koje ste stavili u posudu te u njega stavite sir, odložite u hladnjak da se par sati cijedi
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Izvaljajte tijesto te ga prebacite u posudu za pečenje te ga stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Pomiješajte jaje i vrhnje te premažite tijesto te posipajte po njemu bademe i šećer (30 g).
Pecite 40 minuta, izvadite i ostavite da se hladi.
Trešnje, šećer sok limuna i sol pomiješajte i ostavite tako sat vremena.
Prije posluživanja preko ispečenog tijesta stavite sir te trešnje i posipajte koricom limuna.
Izrežite i poslužite.
Dobar tek!
Osvježavajući kolač od korice limete i maslinova ulja koji će vas raspametiti
A. A.
Foto: SHutterstock