Pravo je vrijeme za kolač s jagodama!
Ovaj kolač nudi bogatstvo okusa za tako malo truda… potrebno je samo 5 namirnica za njegovu pripremu i samo 10 minuta “pravog” posla, ostalo će odraditi pećnica. Jednostavan desert koji se topi u ustima a vas će oduševiti.
Potrebni sastojci:
- 350 g jagoda, narezanih na ploške
- 100 g šećera
- 120 g brašna
- 450 ml vrhnja za šlag
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Jednostavan bijeli kolač od samo 4 sastojka – bez jaja, maslaca ili mlijeka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.Jagode pomiješajte s 30 g šećera i ostavite sastane.
Brašno stavite u veliku posudu te dodajte 1 žlicu šećera i pomiješajte. Dodajte oko 180 ml vrhnja za šlag te miješajte dok tijesto ne postane mrvičasto.
Velikom žlicom, ili onom za sladoled, odvojite komade tijesta i složite na posudu za pečenje te premažite vrhnjem za šlag. Pecite oko 12 minuta.
Maknite iz pećnice i ostavite da se hladi.
Ostatak vrhnja za šlag istucite te dodajte šećer i ekstrakt vanilije.
Prepolovite svaki biskvit, na jednu polovicu stavite šlag pa jagode te stavite drugu polovicu tijesta.
Poslužite odmah.
Dobar tek!
Najjednostavniji francuski desert u koji možete staviti bilo koje voće i ispast će fantastičan