Osam zlatnih pravila za uživanje u analnom seksu - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Osam zlatnih pravila za uživanje u analnom seksu

Seksualno iskustvo od kojeg mnogi zaziru može biti ugodnije, čistije i sigurnije uz ovih 12 savjeta

Mnogi se boje upustiti u čari analnog seksa ili se osjećaju neugodno pri samoj pomisli na to. No, pripremite li se pažljivo, ovo vam iskustvo može biti zabavno. Evo što stručnjaci savjetuju.

5 načina na koje prehrana uništava seksualni život muškarca

1. Razgovarajte s partnerom

Stručnjaci tvrde: ako niste spremni govoriti o tome, niste spremni ni upustiti se u to. Vjerovali ili ne, razgovor će vam pomoći da se opustite i uživate u ovom činu. Također ćete saznati partnerove želje i granice.

Želite li uopće samu penetraciju, hoćete li koristiti igračke ili pomagala, lubrikanti, kondomi… Povrh toga, baš kao i svaki drugi seks ni analni seks nije dobar bez predigre. Ne upuštujate se u ništa što ne želite i što vas čini nervoznima.

Shutterstock

2. Eksperimentirajte

Prije nego što isprobate anlane igre s nekim drugim, trebali biste detaljno proučiti vlastito tijelo, savjetuju stručnjaci. Ukoliko vam nije ugodna pomisao da gurnete prst ili seksualno pomagalo u vlastiti anus, sigurno vam neće biti ugodno niti s nekim drugim.

Za početak, vježbajte stezanje i opuštanje vanjskog mišića. Kad se priviknete na ovaj osjećaj, gurnite prst malo dublje da biste osjetili unutarnji mišić. Pritom dišite polako i osjetit ćete kako se unutrašnji mišić opušta.

Ljudi koji plaču su sretniji, imaju zdravija crijeva i bolji tlak

3. Očistite crijeva

Ovo je jedna od prvih stvari na koje većina pomisli kada se odluči za analni seks. Ako niste znali, stolica je smještena dovoljno duboko u crijevima ili – drugim riječima – ne postoji penis dovoljno dugačak da dosegne do nje. Stoga je strah od toga da bi usred seksa mogao isplivati neugodni smeđi trag prilično neutemeljen.

Ispraznite li crijeva prije, ne morate se brinuti. Možete se očistiti i klizmom, no to nije obavezan korak u pripremama za analni seks, napominju stručnjaci. Ukoliko ste jedan od onih kojima ništa nije dovoljno čisto slobodno se poslužite i ovom metodom. Možete u ljekarni nabaviti pribor za jednokratnu klizmu koji ćete nakon upotrebe baciti, a cijeli postupak odradite barem sat vremena prije seksa.

Shutterstock

4. Koristite pravilno lubrikante

Ništa bez dobrih lubrikanata kad je u pitanju analni seks, jer za razliku od vagine, analni otvor neće se prirodno navlažiti kad se uzbudite. Pri odabiru lubrikanata imajte na umu da su oni na bazi vode kompatibilni sa silikonskim igračkama i lako se ispiru s odjeće i plahte.

Silikonski lubrikanti pružaju bolji doživljaj, ali ne mogu se kombinirati sa silikonskim igračkama. Također, važno je znati da – koliko god bio dobar seks – lubrikanti na bazi ulja ne smiju se koristiti s kondomima jer će vjerojatno doći do pucanja.

5. Predigra je obavezna

Dobro će doći za opuštanje tijela, ali i uma. Nekima je poželjno čak da prije upuštanja u analni seks dožive orgazam. Stručnjaci preporučuju i anilingus prije analnog seksa jer pomaže u opuštanju primatelja. Samo malo rada jezikom u tom području pomoći će da se opustite, i mentalno i mišići analnog otvora.

Shutterstock

Podrazumijeva se da je u pitanju krajnje intiman čin i da partneri koji se u ovo upuste moraju biti posve otvoreni jedan prema drugome. Pritom imajte na umu da slina nije dovoljan lubrikant za ono što slijedi.

6. Igračke su plus

Možda najvažnija stvar pri analnom seksu je zapamtiti da je analni otvor ulaz u probavni trakt za razliku od vagine koja ima kraj. Zato nikad ne gurajte u anus ništa što na kraju nema proširenje, kako predmet ne bi završio negdje u dubini tog tunela. Rješenje za to bi bio samo odlazak u bolnicu…, a to ne želite.

Kada ste odabrali prikladnu igračku trebat će vam dobar lubrikant i malo strpljenja. Krenite polako i postupno gurajte igračku u analni otvor. Ukoliko se partnerica osjeća nelagodno, prekinite igru i pokušajte ponovo. Isto tako, postupno mijenjajte veličinu igračke. Ovo može trajati, stoga budite strpljivi, upozoravaju stručnjaci.

Što je važno reći svom tinejdžeru o seksu i spolno prenosivim infekcijama 

Možete koristiti i prst. Poanta je da analni mišići, kao i svaki drugi mišić, vježbom povećava sposobnost kontrole – opuštanja i stezanja.

7. Odaberite položaj

Puno je položaja u kojima ga možete prakticirati, a uglavnom većini prvo pada na pamet “doggy style”. Prava je istina dau tom položaju žena teže kontrolira dubinu penetracije pa je bolji izbor da je ona gore. Možete isprobati i misionarski položaj ili bočni položaj.

Dišite duboko dok partner polako ulazi u vas. Istodobno, stimulirajte rukama druga osjetljiva mjesta na svom tijelu jer to će pojačati užitak, a možete se poslužiti i vibratorom te istodobno stimulirati klitoris. Isto može raditi vaš partner svojom rukom, ali oprez – ukoliko je njegov prst ranije bio u vašem anusu, svakako mora oprati ruke prije nego dotakne vaš klitoris ili gurne prst u vaginu.

Isto vrijedi i za penis. Nakon analnog seksa ne nastavljajte vaginalni prije promjene kondoma jer riskirate prijenos bakterija.

Shutterstock

8. Kondomi su obavezni

Zabluda je da tijekom analnog seksa kondom nije potreban. Naravno, ne riskirate trudnoću, no ukoliko vaš partner koristi kondom na ispravan način oboje ćete biti zaštićeni od spolno prenosivih bolesti za koje možda niste ni svjesni da ih imate.

N. M.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo