Kolike možete prepoznati po posebnom obrascu plača: Tegobe djetetu možete umanjiti oralnim kapima Becutan Kids Vits - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

PROMO

Kolike možete prepoznati po posebnom obrascu plača: Tegobe djetetu možete umanjiti oralnim kapima Becutan Kids Vits

Luka Stanzl/PIXSELL

U liniji premium dodataka prehrani i medicinskih proizvoda Becutan Kids Vits pronaći ćete i proizvod koji će bebama pomoći da se riješe neugodnih grčeva, plinova i neutješnog plača

Tijekom prvih nekoliko mjeseci roditeljstva novopečeni se roditelji neizbježno susreću s brojnim izazovima. Manjak sna, poteškoće s hranjenjem dojenčeta, oporavak nakon poroda, privikavanje na malenog člana obitelji, praćenje rasta i razvoja djeteta samo su neki od njih, a ako dojenče muče i kolike, pred roditeljima su prave muke. Iako mogu biti vrlo stresne za roditelje, kolike nemaju dugoročne posljedice. Tegobe koje uzrokuju dojenčadi mogu se ublažiti pomoću oralnih kapi protiv kolika iz linije proizvoda Becutan Kids Vits.

Riječ je o medicinskom proizvodu koji sadrži simetikon u maslinovom ulju, vitamin A, vitamin E i koenzim Q10. Mehanizam djelovanja Becutan Kids Vits kapi protiv kolika temelji se na smanjenju površinske napetosti mjehurića plinova u želucu, debelom i tankom crijevu. Upravo simetikon, glavni sastojak ovih kapi, olakšava pucanje većih mjehurića plinova na manje omogućavajući tako njihov lakši prolazak kroz probavni trakt novorođenčadi i djece.

Luka Stanzl/PIXSELL

Prepoznajte kolike po posebnom obrascu plača

Sve bebe plaču i znaju biti nemirne, no kada zdrava beba plače tri ili više sati dnevno tijekom tri ili više dana u tjednu pedijatar će ustanoviti da beba ima grčeve. Grčevi ne znače da beba ima zdravstvenih problema, već da je muče kolike. One su najčešće tijekom prvih šest mjeseci djetetova života i mogu potrajati tri do četiri mjeseca nakon kojih će nestati same od sebe. No, tijekom tog perioda bebi svakako treba olakšati tegobe.

Simptomi kolika se javljaju iznenada, a karakterizira ih neutješan i poseban obrazac plača, ponekad sličan vrištanju. Bebe s grčevima mogu biti potpuno zdrave, dobro jesti i lijepo napredovati, no plaču u navratima i roditelji ne znaju kako im pomoći. Plač može potrajati satima, često se javlja u isto doba dana te najčešće u predvečernjim satima. Dijete uz plač može i pocrvenjeti u licu, stiskati šačice, ukočiti ruke, privijati noge prema trbuhu i ispuštati plinove, a trbuščić može biti napuhnut i bolan na dodir. Potpuno je razumljivo koliko je roditeljima teško gledati njihovu malu bebu koja pati zbog kolika.

Luka Stanzl/PIXSELL

Becutan Kids Vits oralne kapi protiv kolika jednostavno je koristiti

Becutan Kids Vits oralne kapi protiv kolika imaju nekoliko prednosti koje ih čine korisnima za ublažavanje simptoma kolika kod beba:

1. Jednostavna primjena: Zahvaljujući kapaljci lako je dozirati 20 kapi koje se trebaju dodati u tekućinu ili mlijeko nakon hranjenja bebe, jednom do dvaput dnevno.

2. Sigurnost: Proizvod je formuliran bez dodatka šećera i drugih nepotrebnih sastojaka zbog čega je siguran za upotrebu kod dojenčadi.

3. Učinkovitost: Simetikon u kapima ublažava simptome kolika, nadutosti i gastrointestinalnih vjetrova što značajno doprinosi ugodi i dobrobiti bebe. Zanimljivo je napomenuti kako se simetikon ne apsorbira u tijelu, već djeluje isključivo u probavnom traktu.

Iako uzrok kolika nije potpuno poznat povezuju se s nezrelim probavnim sustavom, preosjetljivošću na hranu i drugim faktorima. Ako vaša beba ima kolike, znajte da niste sami – to je čest izazov s kojim se susreću mnogi roditelji. Treba ponoviti kako kolike nisu bolest i obično prolaze nakon trećeg mjeseca života, a taj će period uistinu vrlo brzo proći. No, ako imate bilo kakvih dodatnih briga ili želite odgovore na pitanja koja vas zanimaju svakako se konzultirajte i s vašim pedijatrom.

Za više informacija posjetite web stranicu Becutan Kids Vits te zapratite Becutan Kids Vits na Facebooku i Instagramu.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo