Uskoro stiže razdoblje povećane izloženosti infekcijama: Pravilne navike i Becutan Kids Vits Multiimmuno podržati će zdrav imunitet djeteta - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

PROMO

Uskoro stiže razdoblje povećane izloženosti infekcijama: Pravilne navike i Becutan Kids Vits Multiimmuno podržati će zdrav imunitet djeteta

Luka Stanzl/PIXSELL

Slab imunitet može se manifestirati kroz različite simptome, a kada se oni pojave znači da u život moramo uvesti neke značajne promjene. Zdravija prehrana, redovita tjelesna aktivnost, dovoljno sna, smanjena izloženost stresu te dodaci prehrani pridonose jačanju imuniteta djeteta

Jak imunitet nas štiti od infekcija, kroničnih oboljenja, održava našu crijevnu floru zdravom, štiti nas od alergija i omogućuje brže zacjeljivanje rana. Među simptome oslabljenog imuniteta ubrajamo česte upale, herpes, probleme s kožom, noktima i kosom, infekcije i prehlade koje se vrlo lako i brzo šire među vrtićkom ili školskom djecom, umor i iscrpljenost, čak i nakon kvalitetnog sna, te probleme s probavom.

Ako ste prepoznali neke od ovih simptoma kod svog djeteta vrijeme je da poradite na jačanju njihovog imuniteta. Zdrava prehrana, redovita tjelesna aktivnost, dovoljno sna, smanjenje stresa i Becutan Kids Vits Multiimmuno svakako će pomoći, ali kako?

Zdrava probava – zdravi klinci

Becutan Kids Vits Multiimmuno kombinira vitamine, minerale i nezaobilazne dobre bakterije Lactobacillus rhamnosus GG, poznatije kao LGG, jer su jak imunitet i dobra probava usko povezani. Čak 40 posto našeg imuniteta ovisi o zdravlju probavnog sustava koji ne samo da razgrađuje hranu i apsorbira hranjive tvari, već također igra ključnu ulogu u obrani tijela od patogena.

Zdravlje probavnog sustava uvelike ovisi o prehrani i načinu života. Raznolika i kvalitetna prehrana može poboljšati crijevnu mikrofloru koja je ključna za otporniji imunitet vašeg djeteta. Dobre bakterije koje se nalaze u fermentiranoj hrani poput jogurta, kefira, kiselog kupusa i kimchija, ali i u dodacima prehrani također mogu pomoći u jačanju imuniteta.

Luka Stanzl/PIXSELL

Becutan Kids Vits Multiimmuno je idealan za roditelje koji žele osigurati dodatnu podršku imunološkom sustavu* svoje djece, posebno u razdobljima povećane izloženosti infekcijama u predstojeće jesensko i zimsko doba. Proizvod je pakiran u praktične dvodijelne vrećice koje osiguravaju maksimalnu djelotvornost – jedna pregrada sadrži vitamine i minerale, a druga dobre bakterije. Zajedno ih umutite u soku ili jogurtu te ih ponudite svom djetetu kako bi izgradilo jači imunitet i što manje izostajalo iz škole ili vrtića.

* Sadrži vitamin D koji doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava kod djece.

Za više informacija posjetite web stranicu Becutan Kids Vits te zapratite Becutan Kids Vits na Facebooku i Instagramu.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo