Jesensko je vrijeme kao stvoreno za pripremu aromatičnih jela od bundeve. Ne propustite probati niti ovaj recept.
Sastojci potrebni za 4 osobe:
1 bundeva srednje veličine (oko 1.5 kg)
250 g miješanog mljevenog mesa
glavica luka
2 češnja češnjaka
2 nasjeckane rajčice (može i pelati)
200 mi povrtnog temeljca
fetta sir
naribani sir (gouda)
100 g milerama
100 g riže dugug zrna
začini po želji: sol, papar, slatka paprika, curry, chili papričice
Priprema:
Bundevu oprite, odrežite “poklopac” i izvaditi sjemenke. Izdubite meso pazeći da ostavite debljinu oko 1.5 cm. Skuhajte rižu i odložite ju sa strane.
Meso prodinstajte na luku, češnjaku i začinima. Dodajte naribane dijelove bundeve koje ste izdubili. Pržite miješajući dok se meso ne usitni. Dodajte povrtni temeljac i paradajz, mileram, rižu i fetu. Smjesu dobro izmiješajte i njome napunite bundevu.
Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C, oko 45 do 60 minuta tj. dok meso bundeve ne omekša. Pred kraj pečenja bundevu možete poklopiti odrezanim vrhom s peteljkom ili
preko svega naribajte sir i pecite još otprilike 15-30 minuta na 180°C.
K. Ramić