Bundeva obiluje vitaminima C, E i A, te enzimima koji pomažu da koža ostane njegovana i čista. Crvena boja bundeve potječe od karotenoida, pigmenta koji neutralizira djelovanje slobodnih radikala na kožu i sprječava prerano starenje i nastanak bora.
Kao dodatak svemu tome, bundeva ima i hidratizirajuća
svojstva. Iako su sjemenke bundeve izvrstan međuobrok koji tijelo opskrbljuje
vlaknima, antioksidansi se nalaze u “mesu” bundeve.
Dobra vijest je da bundevu
ne morate samo jesti! Donosimo slatki recept kako ovaj plod upotrijebiti za
osvježavanje lica!
Puding od bundeve kao maska za lice
U
mikseru izmiješajte 2 šalice konzerviranog pirea od budeve, 4 žlice niskokaloričnog
jogurta od vanilije i 4 žlice meda. Smjesu obilno razmažite po licu, ostavite
desetak minuta i isperite mlakom vodom. Ova maska odličan je izbor ako želite
osvježiti i nahraniti kožu lica.
No, priča s bundevom ne staje tu! Ako smjesi za masku dodate 2 žlice manje
masnog svježeg sira i pola čajne žličice ekstrakta vanilije, dobit ćete ukusan puding.
D.Š.