Bruschetta je omiljeno talijansko predjelo koje potječe iz centralnog dijela ove mediteranske zemlje.
Iako se originalni recept sastoji od pečenog kruha premazanog češnjakom, maslinovim uljem, soli i paprom, mi vam predstavljamo izdašniju varijantu koja će zadovoljitit i najprofinjenije gurmane.
Potrebni sastojci:
2 manja patlidžana, dijagonalno narezana na ploške
100ml maslinovog ulja
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
2 mliječna francuska kruha
250g mozzarelle, narezane na ploške
15dkg buđole
3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
malo soli
Priprema:
1. Ploške patlidžana stavite u cjediljku i posolite, ostavite da odstoje 30-ak minuta i ocijede se. Properite
ih pod mlazom vode i posušite u papirnatom ručniku.
2. U
tavi zagrijte pola maslinovog ulja i popecite ploškice patlidžana, da
budu zlatno smeđe, po 5 minuta sa svake strane. Posušite kuhinjskim ručnikom.
3. Pećnicu zagrijte na 170 °C.
4. U
zdijelici pomiješajte preostalo maslinovo ulje i češnjak. Kruh narežite
na ploškice i premažite s obje strane dobivenom smjesom. Popecite 10-ak
minuta, do zlatno-smeđe boje.
5. Kad je kruh popečen
izvadite ga i na svaki stavite po plošku ili dvije patlidžana, buđole
i ploškicu mozzarella sira. Vratite u pećnicu i još desetak minuta
pecite dok se sir ne otopi.
Nada Duhović
Just good food