Flan tj. rožata dalmatinski je tradicionalni puding s preljevom od karamele. Međutim, naša je Nada za ovaj recept upotrijebila svježe jagode. Isprobajte ga!
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta
Sastojci potrebni za tijesto
200 g bijelog brašna
1/2 žličice soli
115 g maslaca ili margarina
1 žutanjak
1/4 žličice limunova soka
2-3 hladne vode
Sastojci potrebni za nadjev:
400 g svježeg mekog sira
50 g šećera u prahu
1 žutanjak
4 žlice slatkog vrhnja
1 bjelanjak
500 g svježih jagoda
1 preljev za torte
Priprema
1. Ispecite tijesto za flan. Ohladite ga.
2. U smjesu utucite sir, šećer u prahu, žutanjak i slatko vrhnje. Dodajte čvrst snijeg od jednog bjelanjka. Gumenom žlicom izmiješajte. Izlijte u kalup za tijesto i ravnomjerno razmažite.
3. Pecite na 180° C, 15-20 minuta, ili dok se nadjev malo ne stegne.
4. Kad je hladno, u krugove poslažite raspolovljene oprane i posušene svježe jagode.
5. Prokuhajte preljev za torte po uputi na vrećici, njime premažite jagode kao glazurom. Ostavite da se hladi prije posluživanja.
Nada Duhović
Just good food

Sastojci potrebni za nadjev:


