Jednostavnost i aromatičnost najveći su aduti ovog laganog jela. Kiselost limuna daje savršenu protutežu slanom pršutu, a vrhnje upotpunjuje okus i daje finu kremastu strukturu.
Potrebni sastojci za 2
osobe:
200 g
tjestenine (tagliatelle)
100 g smrznutog
graška
žlica maslinovog
ulja
1 režanj češnjaka
1 limun, sok i
korica
200 ml vrhnja za
kuhanje
150 g tanko
narezanog pršuta
sol & papar
svježi mažuran
svježe naribani
parmezan za posluživanje
cherry rajčice za
dekoraciju
Priprema:
U dosta posoljene
kipuće vode stavite grašak i kuhajte 2-3 minute. Potom mu dodajte tagliatelle i
skuhajte ih al dente pa sve zajedno procijedite.
U dubljoj
teflonskoj tavi zagrijte žlicu ulja pa kratko prepržite sitno sjeckani češnjak.
Dodajte sok i koricu limuna, vrhnje te nekoliko listića svježeg mažurana.
Posolite i popaprite i kratko prokuhajte pa umiješajte tjesteninu i grašak.
Kuhajte još 2-3 minute da se okusi prožmu. Na kraju dodajte tanko narezane
trakice pršuta, pospite svježe naribanim parmezanom i odmah poslužite.
Monika Topolko
Sweet
Sensation